A brit kormány parlamentért felelős tagja nem bírta tovább a Brexit-vitát, és elterült a kormányzati kanapén

Hosszú éjszakán van túl a brit parlament, kedden egészen késő estig tartott, amíg az ellenzék és a Boris Johnson ellen lázadó konzervatívok napirendre vették a nélküli Brexitet megtiltó törvényjavaslatot. A sok vita a kormány parlamenti ügyeiért felelős Jacob Rees-Moggot is láthatóan megviselte, mert egy ponton elterült a kormánytagoknak fenntartott kanapén, hogy onnan hallgassa tovább az ülést. 

Jacob Rees-Mogg megpihentFotó: HO/AFP

Amikor pedig a zöldpárti Caroline Lucas arcátlanságnak nevezte, hogy miközben a demokráciáról vitatkoznak, úgy terül végig az üléseken, mintha valami nagyon unalmasat kellene hallgatnia, Rees-Mogg bemutatta a legbritebb reakciót, amit egy ilyen helyzetben el lehet képzelni:

Anna Turley munkáspárti képviselő pedig az arrogancia megtestesülésének nevezte a Rees-Mogg testtartását, ami kifejezi, mennyire nem tiszteli a parlamentet. 

És ahogy annak 2019-ben lennie kell, a jelenetről készül kép pillanatok alatt mémesedett az interneten: 

 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó