Amíg a feltételek ennyire ködösek, a vita vitájáról nem kívánok tovább kommunikálni - írta Tarlós Karácsonynak

Budapest
2019 szeptember 12., 10:35
comments 207

Az ATV nyilvánosságra hozta a levelet, amit Tarlós István főpolgármester írt Karácsony Gergely ellenzéki főpolgármester-jelöltnek arról, mit gondol a jelöltek vitájáról. Karácsony néhány napja vitára hívta ki Tarlóst, erre válaszolt most a főpolgármester.

Végtelen vita a vitáról?

Egyre nagyobb a káosz az agyon reklámozott főpolgármester - jelölti vita körül.

Bejelentkezett legutóbb Berki úr is egy szellemeskedő bejegyzéssel. Puzsér Róbert is küzd már - némi joggal, hiszen 2006 – ban még az 1 % - osak is vitázhattak.

Karácsony úr pedig közben levelenként átlagban háromszor „kettőnk vitáját” követel, miközben a korábbi felvetésekor említett feltételeimet szabályosan elengedi a füle mellett. Az ő „feltételei” az ilyenek, hogy „itt és most”, „ülve, állva, fekve”, vagy sorozatosan nem önkormányzati témákat vet fel. Ezek kertelések.

Szándékosan becsapja a közvéleményt, mert olyan kérdésekről beszél, melyekben a törvények kizárják az önkormányzatok és a főpolgármester cselekvési lehetőségét.

Civilszervezeteknek aláír olyan ígéreteket, melyekről tudnia kell, hogy nincs is módja betartani.

Előre kijelenti, hogy Zugló állapotáról őt kérdezni sem lehet.

Azzal igyekszik tematizálni a kampányt, hogy a vitáról vitatkozik.

Ez teljesen értelmetlen.

Mivel a meghatározó feltételeket nyilvánvalóan kerülgeti, és ráadásul még a vita résztvevőinek köre is veszekedés tárgya, aminek a feltételekkel kapcsolatban további kiszámíthatatlan következményei lehetnek, így a vitáról való vitát méltatlannak és álságosnak tartom. Arra jó, hogy a kampány ne arról szóljon, amiről szólnia kell. Amíg a feltételek ennyire ködösek, a vita vitájáról nem kívánok tovább kommunikálni.

Budapest, 2019. szeptember 12.

Tisztelettel:

Tarlós István

Nagyon úgy fest a dolog, hogy Tarlós most sem fog vitázni, de ez nem is akkora csoda, elvégre eddig sem sikerült neki.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.