Behívatta a magyar nagykövetet a szlovák kormány a magyar-szlovák meccsen történtek miatt

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A szlovák Kül- és Európai Ügyek Minisztériuma behívatta Pető Tibor magyar nagykövetet a Magyarország – Szlovákia Európa-bajnoki selejtezőn történtek miatt - írja a Parameter.sk a minisztérium sajtóosztályára hivatkozva. A szlovák külügynek azzal van problémája, hogy a budapesti focimeccsen sértő, szlovákellenes jelszavak hangzottak el, és megsértettek egy szlovák állami jelképet is, valamint kifütyülték a szlovák himnuszt.

Fotó: botost/444.hu

„Az efféle megnyilvánulások elfogadhatatlanok nemcsak a stadionban, hanem mindenhol máshol is” – áll a tárca közleményében.

A szlovák kormány szerint az ilyen tettek megzavarhatják a szlovák-magyar viszonyt, és hátrányosan érintik a szlovákok és a magyarok békés együttélését is.

A meccset egyébként a szlovákok nyerték 2-1-re.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.