M. Richárd videózta magát a baleset pillanatában

bűnügy
2019 szeptember 19., 08:51
comments 370

Csütörtökön folytatódik a két évvel ezelőtti, Dózsa György úti halálos baleset bírósági tárgyalása. M Richárd akkor egy Mercedesszel csapódott egy balra kanyarodó autóba, egy 23 éves és egy 27 éves férfi meghalt, többen súlyosan megsérültek. Az ügyészség minkét sofőrt halált okozó közúti baleset gondatlan okozásával vádolja. 

Az Index azt írja, a csütörtöki tárgyaláson levetítettek egy videót, amin az látszik, hogy M. Richárd saját magát vette videóval a baleset előtti másodpercekben. Azt viszont szakértőnek kell megállapítania, hogy M. Richárd a kezében tartotta-e a telefont, vagy a műszerfalon volt. A lap szerint az ügyvéd kérte, hogy a nyilvánosság kizárásával vetítsék le a felvételt, de a bíróság elutasította az indítványt. M. Richárd ezután azt kérte, hogy a felvétel végén hallható sikolyokat már ne játsszák le, a bíróság így is tett. Az Index felvétele a tárgyaláson:

Az ügyészség 7 év börtönt kért M. Richárdra, aki a vádirat szerint sportautójával 130-140 kilométer/órás sebességgel is mehetett, és így felelősség terheli a baleset miatt. A másik kocsi sofőrje is hibázhatott, rá felfüggesztett büntetést kér az ügyészség. M. Richárd júliusi tárgyalásán elismerte, hogy gyorsított a baleset előtt, pedig korábban épp az ellenkezőjét állította. 

A baleset óta kiderült, hogy 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.