Egy 14 éves meghalt, egy 12 éves súlyosan megsérült, amikor leutánozták egy youtuber celeb videóját

2019 szeptember 21., szombat 16:48
293

Egy kínai youtuber kártérítést fizet két családnak, akik gyermekei súlyosan megsérültek, miután megpróbálták utánozni Ms Yeah egyik videóját. A 12 éves rajongó belehalt sérüléseibe, 14 éves társa súlyos égési sérüléseket szenvedett.

A YouTube eltávolította a videót, amin borszeszégővel készül a popcorn Fotó: Ms Yeah
A 12 éves túlélő egy, a Weibón keringő képen Fotó: Weibo/BBC

Augusztus 22-én robbantotta fel magát a két lány, miután megpróbáltak Ms Yeah csatornáján található videó alapján pattogatott kukoricát készíteni, de berobbant a kukorica pattogtatására előkészített üdítősdoboz, meg az előkészített ipari szesz.

Ms Yeah 2017 óta működő csatornája azért lett hírhedt, és talált magának 8,2 millió követőt a kínai közösségi médián, a Weibón, illetve 7 milliót a Youtube-on, mert munkahelyi eszközökkel készít el mindenféle ételt, többe között pattogatott kukoricát munkaidőben. Ms Yeah egy kreatív cégnél dolgozik, a munkatársak pedig be vannak avatva, általában magukba merülnek dolgoznak, miközben Ms Yeah a többi között osztrigát készít valami eszközzel.

Ms Yeah ugyanakkor hangsúlyozza, a lányok nem követték a videójában bemutatott technikát: ő egy Bunsen égővel melegítette fel a pepsis dobozt, amibe a pattogatott kukoricát tette, a lányok viszont nem borszeszégőt, hanem egy másik alumínium dobozt használtak, és az alkoholgőz berobbant.

A 14 éves Zhezhe testének 95 százaléka égett meg, szeptember 5-én hunyt el, a 12 éves Xiaoyu túlélte, de plasztikai beavatkozásra lesz szüksége az égési sérülések miatt.

Ms Yeah videóját a YouTube eltávolította, a híresség pedig szeptember 10-én állt először képernyő elé, amelyben élete legrosszabb napjának nevezte a tragédia napját, és közölte, úgy érzi, cserbenhagyta rajongóit. Ugyanakkor részletesen bemutatta, hogy a lányok nem követték a videóban látottakat, végül anyagi segítséget ajánlott fel a családnak. (BBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt