Egy 14 éves meghalt, egy 12 éves súlyosan megsérült, amikor leutánozták egy youtuber celeb videóját

Több 444 videó?
Szeretném

Egy kínai youtuber kártérítést fizet két családnak, akik gyermekei súlyosan megsérültek, miután megpróbálták utánozni Ms Yeah egyik videóját. A 12 éves rajongó belehalt sérüléseibe, 14 éves társa súlyos égési sérüléseket szenvedett.

A YouTube eltávolította a videót, amin borszeszégővel készül a popcornFotó: Ms Yeah
A 12 éves túlélő egy, a Weibón keringő képenFotó: Weibo/BBC

Augusztus 22-én robbantotta fel magát a két lány, miután megpróbáltak Ms Yeah csatornáján található videó alapján pattogatott kukoricát készíteni, de berobbant a kukorica pattogtatására előkészített üdítősdoboz, meg az előkészített ipari szesz.

Ms Yeah 2017 óta működő csatornája azért lett hírhedt, és talált magának 8,2 millió követőt a kínai közösségi médián, a Weibón, illetve 7 milliót a Youtube-on, mert munkahelyi eszközökkel készít el mindenféle ételt, többe között pattogatott kukoricát munkaidőben. Ms Yeah egy kreatív cégnél dolgozik, a munkatársak pedig be vannak avatva, általában magukba merülnek dolgoznak, miközben Ms Yeah a többi között osztrigát készít valami eszközzel.

Ms Yeah ugyanakkor hangsúlyozza, a lányok nem követték a videójában bemutatott technikát: ő egy Bunsen égővel melegítette fel a pepsis dobozt, amibe a pattogatott kukoricát tette, a lányok viszont nem borszeszégőt, hanem egy másik alumínium dobozt használtak, és az alkoholgőz berobbant.

A 14 éves Zhezhe testének 95 százaléka égett meg, szeptember 5-én hunyt el, a 12 éves Xiaoyu túlélte, de plasztikai beavatkozásra lesz szüksége az égési sérülések miatt.

Ms Yeah videóját a YouTube eltávolította, a híresség pedig szeptember 10-én állt először képernyő elé, amelyben élete legrosszabb napjának nevezte a tragédia napját, és közölte, úgy érzi, cserbenhagyta rajongóit. Ugyanakkor részletesen bemutatta, hogy a lányok nem követték a videóban látottakat, végül anyagi segítséget ajánlott fel a családnak. (BBC)