Autós üldözés közben merült le a rendőrségi Tesla

külföld
2019 szeptember 26., 09:47
comments 242

Kellemetlen esetről kellett színt vallania a fremonti rendőrség szóvivőjének, miután egy autós üldözés közepette lemerült az egyik járőr által használt 2014-es S 85-ös Tesla.

link Forrás

A járőr épp egy Santa clara-i bűnelkövetőt vett üldözőbe, akit rendszám alapján sikeresen azonosítottak is. Megpróbálták megállítani az autót, de a sofőr gázt adott, és menekülni kezdett.

A teslás járőr ezután jelezte a diszpécsernek, hogy követi az elkövetőt, de alig 6 mérföldnyi, azaz úgy 10 kilométernyi töltés van az autóban, utána le fog merülni. Így is történt, ezért további járőröket kellett bevonni az üldözésbe, de 10 perc után lefújták, mert az elkövető túl veszélyesen vezetett.

Az autót később már úgy találták meg San José-ban, hogy a sofőr nem ült benne.

A szóvivő Geneva Bosques megvallotta, előfordul, hogy lemerülnek az autók, ugyanis egyelőre tesztelik őket, és még nincs az autók töltésére vonatkozóan kialakított, kész protokoll. (Index via CNN)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.