Autós üldözés közben merült le a rendőrségi Tesla

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Kellemetlen esetről kellett színt vallania a fremonti rendőrség szóvivőjének, miután egy autós üldözés közepette lemerült az egyik járőr által használt 2014-es S 85-ös Tesla.   

A járőr épp egy Santa clara-i bűnelkövetőt vett üldözőbe, akit rendszám alapján sikeresen azonosítottak is. Megpróbálták megállítani az autót, de a sofőr gázt adott, és menekülni kezdett. 

A teslás járőr ezután jelezte a diszpécsernek, hogy követi az elkövetőt, de alig 6 mérföldnyi, azaz úgy 10 kilométernyi töltés van az autóban, utána le fog merülni. Így is történt, ezért további járőröket kellett bevonni az üldözésbe, de 10 perc után lefújták, mert az elkövető túl veszélyesen vezetett. 

Az autót később már úgy találták meg San José-ban, hogy a sofőr nem ült benne. 

A szóvivő Geneva Bosques megvallotta, előfordul, hogy lemerülnek az autók, ugyanis egyelőre tesztelik őket, és még nincs az autók töltésére vonatkozóan kialakított, kész protokoll. (Index via CNN)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.