Meghamisította Hadházy sajtótájékoztatóját a közmédia

POLITIKA
2019 szeptember 30., 14:20

Maga Hadházy Ákos is nagyon meglepődhetett, miket nem mondott, amikor visszanézte az M1 Híradóját. Az ellenzéki képviselők hétfő délelőtt a közmédia Kunigunda utca székháza előtt tartottak sajtótájékoztatót, miután Papp Dániel vezérigazgató fogadta őket. A független Hadházy arról beszélt, hogy politikai nyomásgyakorlással kell elérni, 

  • hogy Papp Dániel helyett egy konszenzusos jelölt kerüljön a közmédia élére, 
  • valamint törvénnyel kellene tiltani a kormánypropagandát. 

Mindebből az M1 Híradójába már csak annyi került be, hogy Hadházy szerint „politikai nyomást kell gyakorolni a műsorszerkesztésre”. A képviselő által el nem mondott mondatot a bemondó és a riport narrátora is megismételte, míg Hadházy többi kijelentését egyszerűen kihagyták.

Az adott részt a Mérce élő közvetítéséből és az M1 feldolgozását itt lehet összehasonlítani:

link Forrás

Az esetről Hadházy az oldalán azt írta: „Nehéz dolog lenne sorrendbe tenni, hogy a “köztévé” aljas hírhamisításai közül melyik a legnyilvánvalóbb és legszemtelenebb. De amit a hírhamisító vezérigazgató ma megengedett magának, az biztosan dobogós.”

Papp Dániel, az MTVA vezérigazgatója bélyeg forgalomba bocsátásán Budapesten, az MTVA székházában 2019. szeptember 2-án.
photo_camera Papp Dániel, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelõ Alap (MTVA) megbízott vezérigazgatója Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

A hétfői megbeszélésen Papp Dániel egyébként kikérte magának, hogy rendszeresen hírhamisítónak nevezik, ugyanis szerinte a bíróság nem azt mondta ki, hogy hírt hamisított, hanem csak azt, hogy lehet hírhamisítónak nevezni.

Papp még hírigazgatói kinevezése előtt lett hírhedt egy riportjával, amelyből kivágta a kamerának válaszoló képviselőt, majd úgy adta le az anyagot, mintha a politikus nem is válaszolt volna. Tavaly szeptember óta ő irányítja a közmédiát.