Több mint 1 milliárd forintnyi munkát kapott Ceglédtől egy fideszes képviselő családjának cége

POLITIKA
2019 október 07., 12:31
comments 69

Az Elastic’91 Kft. kizárólag Cegléd fideszes többségű önkormányzatától nyert el közpénzes munkákat, méghozzá egyre nagyobb értékben – írta meg a 24.hu.

A cég tulajdonosa Károly Ferenc Sándor és Károly Ferenc Sándorné, ők a ceglédi képviselő-testület Fidesz-KDNP-s tagjának, – a képviselői munkája legnagyobb kudarcának a disznószarszagot tekintő – ifj. Károly Ferencnek a szülei.

Ifj. Károly Ferenc (Fidesz-KDNP)
photo_camera Ifj. Károly Ferenc (Fidesz-KDNP)

A lap azt írja, a Cegléden alapított, most Budapestre bejegyzett, már ceglédi telephellyel sem rendelkező cég a hatóság és az önkormányzat honlapja szerint 2016 óta nettó 1 milliárd 56 millió forintnyi megbízást nyert el Ceglédtől.

A cég az 1991-es alapítása óta takarítja a ceglédi utcákat, de az utóbbi pár évben összetettebb feladatokkal is megbízták: évi 45 millióért vállalta az esővízcsatornák rendben tartását, 159 millióért épít kerékpárutakat, és 10 milliókért épít parkolókat, járdákat, valamint közterületeket is felújít.

2010-ben a hvg.hu írta meg, hogy Károlyék cége pályázat nélkül, nagyon olcsón, 21 millió forintért vette meg az önkormányzattól az egykori Dózsa György laktanya több mint 18 hektáros részét a rajta lévő épületekkel együtt.

A 24.hu januárban azt írta, a ceglédi önkormányzat októberben határozott arról, hogy eladja az említett laktanyában levő 3000 m2-nyi részt. Hörömpő Annamária önkormányzati képviselő, a Fidesz ceglédi szervezetének vezetője is így szavazott, majd az ő cége adott be ajánlatot, és a minimális árért a cégé az ingatlan. (24)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.