Több mint 1 milliárd forintnyi munkát kapott Ceglédtől egy fideszes képviselő családjának cége

Rendkívüli hírlevél
Amit azonnal tudni kell

Az Elastic’91 Kft. kizárólag Cegléd fideszes többségű önkormányzatától nyert el közpénzes munkákat, méghozzá egyre nagyobb értékben – írta meg a 24.hu.

A cég tulajdonosa Károly Ferenc Sándor és Károly Ferenc Sándorné, ők a ceglédi képviselő-testület Fidesz-KDNP-s tagjának, – a képviselői munkája legnagyobb kudarcának a disznószarszagot tekintő – ifj. Károly Ferencnek a szülei.

Ifj. Károly Ferenc (Fidesz-KDNP)

A lap azt írja, a Cegléden alapított, most Budapestre bejegyzett, már ceglédi telephellyel sem rendelkező cég a hatóság és az önkormányzat honlapja szerint 2016 óta nettó 1 milliárd 56 millió forintnyi megbízást nyert el Ceglédtől.

A cég az 1991-es alapítása óta takarítja a ceglédi utcákat, de az utóbbi pár évben összetettebb feladatokkal is megbízták: évi 45 millióért vállalta az esővízcsatornák rendben tartását, 159 millióért épít kerékpárutakat, és 10 milliókért épít parkolókat, járdákat, valamint közterületeket is felújít.

2010-ben a hvg.hu írta meg, hogy Károlyék cége pályázat nélkül, nagyon olcsón, 21 millió forintért vette meg az önkormányzattól az egykori Dózsa György laktanya több mint 18 hektáros részét a rajta lévő épületekkel együtt.

A 24.hu januárban azt írta, a ceglédi önkormányzat októberben határozott arról, hogy eladja az említett laktanyában levő 3000 m2-nyi részt. Hörömpő Annamária önkormányzati képviselő, a Fidesz ceglédi szervezetének vezetője is így szavazott, majd az ő cége adott be ajánlatot, és a minimális árért a cégé az ingatlan. (24)