Novák Katalin bízik abban, hogy egyre nagyobb szabadságot tudnak adni a magyar embereknek

2019 október 8., kedd 16:40
467

Novák Katalint az Index egy jászberényi bölcsődeavatón arról kérdezte, mi az a keresztény szabadság, amit Orbán Viktor talált fel (és ami régóta nem egészen világos). A Fidesz alelnöke azt mondta, ő keresztény szabadságot úgy értelmezi, hogy: „szabadon tudunk dönteni az életünk legtöbb kérdésében, és hogy valódi szabadságunk van abban, hogy olyan dolgokat teszünk, amikkel másokat sem bántunk meg, illetve amit szeretnénk, hogy mások is tegyenek velünk”.

Ez eddig ugye nem is különbözik a liberalizmustól – gondolhatnánk, de ez a definíció most sem lett jobban kifejtve.

Az Index rátért arra, hogy ebbe a világképbe belefér-e, hogy a párt prominens családos tagjai az Adriára elmennek szexpartira, amire a családügyi államtitkár azt mondta: ez egy szerencsétlen, rossz dolog, és sajnálja, hogy ez történt, Borkai nem viselkedett példaértékűen, de ez alapvetően az ő és a családja személyes ügye.

Szerinte ebből nem kell annak következnie, hogy a Fidesz a soraiból kizárja ezt az embert. Nagyon keveset tudunk egymás magánéletéről, és ez rendben is van – mondta, megismételve az addig elhangzottakat, végül pedig azt mondta, abban bízik, hogy egyre nagyobb szabadságot tudnak adni a magyar embereknek. (Index)