Betörtek a parlamentbe az ecuadori tüntetők, kijárási tilalmat rendeltek el a kormányzati épületek környékén

A parlament épületében csaptak össze az ecuadori tüntetők és a rendőrök, mire Lenín Moreno elnök éjszakai kijárási tilalmat rendelt el a kormányzati épületek környékén. A tiltakozók a kordont áttörve jutottak be az épületbe, ahonnan könnygázzal szorították ki őket. Ebben az időben senki sem tartózkodott odabent. 

A helyi média beszámolói szerint a tüntetők más kormányzati épületeket is megrongáltak. A megmozdulásokban eddig ketten haltak meg, és több tucatnyian megsérültek. 

Moreno múlt csütörtökön hirdetett szükségállapotot, de így sem sikerült megakadályoznia a további tüntetéseket, amelyek az üzemanyag-támogatások eltörlése miatt robbantak ki. Az elnök szerint erre azért volt szükség, mert az 1970-es évek óta létező kedvezmények miatt évi 1,3 milliárd dollárt buktak a költségvetésből, ami nem fenntartható. 

Az intézkedés hatására néhány nap alatt több mint száz százalékkal nőttek a benzinárak, Moreno pedig az óriási tüntetések miatt már a kormányt is elköltöztette a fővárosból. Eddig összesen 570 embert tartóztattak le. (BBC

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.