Karácsony: Kétszázezer embert felhívunk személyesen

2019 október 9., szerda 4:32
306

„Komoly tétben fogadnék, hogy ha kis többséggel is, de meg fogom nyerni a főpolgármester-választást” - mondta Karácsony Gergely, az ellenzéki pártok főpolgármester-jelöltje az Indexnek adott interjújában. Szerinte „az, hogy hat párt 23 kerületben 298 egyéni körzetben képes teljesen koherens kampányt csinálni, nagyon pozitív fejlemény”, és „a politikai együttműködés tesztüzeme is sikeres”. 

Azt mondta, a közös indulás révén 

„egy csomó, a rendszerben lévő lókötőtől megszabadultunk. Hunvald Györgyöt és a hozzá hasonlókat kiraktuk a hajóból és éppen ezért emelkedünk fölfele”.Azt mondta, van egy listája, amin megtippelte, melyik kerületekben fog győzni az ellenzék, és melyikben nem. Ha bejönnek a tippjei, két-három fős többségben lesznek a közgyűlésben. „Annyit mondok, hogy a lista szerint az I. és a XXIII. kerületben például győzni fogunk.”

„Erzsébetvárosban nyerni fogunk, én biztos vagyok Niedermüller Péter győzelmében, Kispesten pedig bármiben fogadok, hogy Gajda Péter közelebb lesz a hetven százalékhoz, mint a hatvanhoz.”Karácsony a részvételt illetően is optimista: „A Fidesz alacsony részvétel mellett is csak 42 százalékra tudott felkúszni Budapesten, mi pedig csinálni fogunk egy 55-60 százalékos részvételt”, mégpedig úgy, hogy 200 ezer embert felhívnak személyesen, amit „soha nem csinált még az ellenzék Magyarországon”.

Arra számít, hogy Puzsér Róbert sem fog tőle szavazatokat elvinni, „hiszen ő már az ellenzék ellen kampányol. Pedig az ellenzék most a legjobb köreit futja, képes volt összeállni és együttműködni. Nyolc éve könyörgöm ezért, hogy megtörténjen. Szerintem Puzsér nem fogja érdemben befolyásolni a küzdelmet Tarlóssal”.

A plakátokról, amelyeken Tarlóst, Puzsért és Berki Krisztiánt fideszes bábfigurákként ábrázolták, azt mondta, „nem érte meg az erőforrást, amelyet az aktivisták erre fordítottak, még ha Puzsér éjjel-nappal engem anyázott, akkor se”.

Puzsér Róbert és Karácsony Gergely egy márciusi eseményen Fotó: botost/444.hu

Az interjúban szóba kerül a Karácsonyról korábban kiszivárgott hangfelvétel is, amiből szerinte annyi derült ki, hogy ”a színfalak között is ugyanazt mondom, bár nyilván karcosabban. A fideszesekről meg az derül ki, hogy van egy másik életük, amelynek az Isten, haza, család hármashoz nem sok köze van. És még hány ilyen felvétel lehet?”

Ezen a felvételen az is hallható, ahogy Karácsony arról beszél, Tüttő Katát nem a Belvárosban indították volna polgármesternek, ha tudott volna korábbi élettársa, Leisztinger Tamás kerületi üzleteiről. Karácsony most azt mondta, „Tüttő Katát az egyik legbecsületesebb és legfelkészültebb önkormányzati politikusnak tartom”. Az interjúban elismerte, hogy

Tüttő Kata neve felmerült már leendő főpolgármester-helyettesként is. Ezen a felvételen azt is mondta, hogy ha visszamenne Zuglóba, akkor „elásnák”, de állítása szerint csak viccelt.

Tarlós nem lopott, de sáros a metróügyben

Karácsonyt kérdezték arról is, mi a különbség aközött, hogy ellenzéki aktivisták megjelennek Tarlós István rendezvényein, a fidelitasosok pedig Karácsonyéin. Ég és föld. A miénk arról szólt, hogy odamegyünk és megkérdezzük, miért nincs vita, jelezzük, vitát szeretnék. A másiknál pedig csuklyás fejű fiatalok odajönnek, bömböltetik a zenét, hogy ne is legyen vita. Hogy ne tudjam elmondani, mit gondolok Budapestről” - mondta. 

Szerinte egyébként Tarlós sosem rakott el egyetlen forint adófizetői pénzt sem, „de látni kell, hogy főpolgármestersége idején zajlott a 3-as metró kocsijainak beszerzése, amely az utóbbi évek legsúlyosabb korrupciós botránya. Ez egy vámcsalás: új metrókocsikra írtak ki közbeszerzést, majd maga Tarlós ismerte el, hogy ezek nem is új metrókocsik, hazugság volt az egész. Az oroszok pedig közben vámmentesen behoztak 69 milliárd értékben metrókocsikat. Ezért tucatnyi embernek kéne börtönbe mennie”.

Kispesti kokainozós videó: nem szimpatikus

Az interjúban előkerült a kispesti videó is, amelyen az látható, mintha Gajda Péter szocialista polgármester egy munkatársa kokainozna, és pénzek ellopásáról beszél egy hangfelvételen. 

Azt mondta, Gajdára bízza a döntést, de „ezen a videofelvételen olyan dolog történik, ami nekem – finoman szólva – nem szimpatikus. A benne szereplőket én nem ismerem, így aztán a hangfelvételről sem tudom megállapítani, nincs-e súlyosan manipulálva”.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt