A Carlsberg igyekszik papírpalackban árulni a sört, de egyelőre nem megy

Papírpalackban árulná a sört a Carlsberg, hogy csökkentse a söripar környezetterhelését. A dán sörgyár Koppenhágában bemutatta a papírpalack két olyan prototípusát, ami javarészt fenntartható módon előállított farostból készül, és teljesen újrahasznosítható.

Fotó: Tariq Mikkel Khan/Ritzau Scanpix/AFP

A palackok valójában kétrétegűek, és egyelőre csak a külső burok van papírból, a belső, vízhatlan és a minőséget megőrző réteg polimerekből áll, de a cég tovább dolgozik azon, hogy egyáltalán ne kelljen felhasználni műanyagot.

A papír sörös palackokkal való kísérletezés része a sörgyár törekvésének, hogy nullára szorítsa le az üzemei karbonkibocsátását, 2030-ig pedig 30 százalékkal csökkentse a teljes értékesítési lánc ökológiai lábnyomát.

A nagyüzemi használatra alkalmas papírpalack kifejlesztéséhez a sörgyár egyesíteni akarja az erőit a Coca-Colával, az Absolut svéd vodkagyártóval és a L'Oréal kozmetikai konszernnel – közölték. (MTI)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.