Kaposváron az ellenzéknek sikerült lefotózni a Kubatov-listát

POLITIKA
2019 október 11., 19:30

A kpsvr.hu írta meg, hogy délután a kaposvári ellenzéki összefogás szimpatizánsai le tudták fotózni az ún. Kubatov-lista négy oldalát, és azt Horváth Ákos Ervin, az ellenzék által támogatott polgármesterjelölt küldte el.

photo_camera Fotó: kpsvr.hu

A lap szerint a papírok oldalai vonalkóddal vannak ellátva, és az oldalakon nevek vannak felsorolva lakcímmel, a legtöbbjük mellett telefonszámmal.

Horváth azt mondta, a fideszes aktivista szisztematikusan járta a lakásokat, ami feltűnt a lakóknak, kérdőre vonták, és lefényképezték a nála lévő íveket. Horváth közölte: feljelentést tesznek a rendőrségen.

Azt, hogy az ún. Kubatov-lista léteik, senki sem vitatja, a Fidesz szerint az adatbázis legális. De a bírálók szerint nem csak a pártot támogatók, az adatgyűjtésbe beleegyezettek adatait tartalmazza, és néven és elérhetőségi adatokon kívül sokszor olyan információkat is tartalmaz, mint a pártszimpátia, a szavazási hajlandóság, kapcsolattartási adatok.

A Kubatov-listát a 444 is bemutatta már, egy fideszes képviselő májusban véletlenül maga posztolta ki. (KPSVR)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.