Kaposváron az ellenzéknek sikerült lefotózni a Kubatov-listát

POLITIKA
2019 október 11., 19:30
comments 285

A kpsvr.hu írta meg, hogy délután a kaposvári ellenzéki összefogás szimpatizánsai le tudták fotózni az ún. Kubatov-lista négy oldalát, és azt Horváth Ákos Ervin, az ellenzék által támogatott polgármesterjelölt küldte el.

photo_camera Fotó: kpsvr.hu

A lap szerint a papírok oldalai vonalkóddal vannak ellátva, és az oldalakon nevek vannak felsorolva lakcímmel, a legtöbbjük mellett telefonszámmal.

Horváth azt mondta, a fideszes aktivista szisztematikusan járta a lakásokat, ami feltűnt a lakóknak, kérdőre vonták, és lefényképezték a nála lévő íveket. Horváth közölte: feljelentést tesznek a rendőrségen.

Azt, hogy az ún. Kubatov-lista léteik, senki sem vitatja, a Fidesz szerint az adatbázis legális. De a bírálók szerint nem csak a pártot támogatók, az adatgyűjtésbe beleegyezettek adatait tartalmazza, és néven és elérhetőségi adatokon kívül sokszor olyan információkat is tartalmaz, mint a pártszimpátia, a szavazási hajlandóság, kapcsolattartási adatok.

A Kubatov-listát a 444 is bemutatta már, egy fideszes képviselő májusban véletlenül maga posztolta ki(KPSVR)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt