Miskolcon nyert az ellenzéki Veres Pál

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

54,80 százalékkal megnyerte a miskolci polgármester-választást Veres Pál ellenzéki jelölt. A fideszes Alakszai Zoltán 40,83 százalékot kapott. A további sorrend így alakult:  

    3. Pakusza Zoltán (Mi Hazánk) - 3,37 százalék (2158 szavazat)
    4. Kopcsó Gábor (ÚJ LENDÜLET MISKOLCÉRT) - 0,64 százalék (412 szavazat)
    5. Fülöp József Istvánné (MUNKÁSPÁRT) - 0,36 százalék (229 szavazat)

Miskolcot 2010-ig MSZP-s polgármester vezette, aztán kétszer is nyerni tudott a fideszes Kriza Ákos. Ő azonban betegségre hivatkozva nem vállalta a jelöltséget, így került képbe az eddigi jegyző, Alakszai Zoltán, akit a kampány hajrájában még Orbán Viktor is meglátogatott. Itt hangzott el a miniszterelnök szájából, hogy „ha fejleszteni akarunk, ha beruházni akarunk, ha munkahelyeket akarunk (...) ne ellenzékieskedjünk”.

Veres Pál, az ellenzéki pártok jelöltje az egyik legnevesebb helyi iskola, a Földes Ferenc Gimnázium igazgatója. Az ellenzéki kampány egyik furcsa pillanata volt, amikor az egyik egyéni jelölt, Csontos Róbert visszalépett, arra hivatkozva, hogy Veres „a régi miskolci MSZP-s politikusok és a Demokratikus Koalíció befolyása és irányítása alatt áll”. Csontos a bejelentése előtt egy nappal még Veressel osztott meg közös képet a Facebookon. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.