Miskolcon nyert az ellenzéki Veres Pál

2019 október 13., vasárnap 17:00
48

54,80 százalékkal megnyerte a miskolci polgármester-választást Veres Pál ellenzéki jelölt. A fideszes Alakszai Zoltán 40,83 százalékot kapott. A további sorrend így alakult:

3. Pakusza Zoltán (Mi Hazánk) - 3,37 százalék (2158 szavazat)
4. Kopcsó Gábor (ÚJ LENDÜLET MISKOLCÉRT) - 0,64 százalék (412 szavazat)
5. Fülöp József Istvánné (MUNKÁSPÁRT) - 0,36 százalék (229 szavazat)

Miskolcot 2010-ig MSZP-s polgármester vezette, aztán kétszer is nyerni tudott a fideszes Kriza Ákos. Ő azonban betegségre hivatkozva nem vállalta a jelöltséget, így került képbe az eddigi jegyző, Alakszai Zoltán, akit a kampány hajrájában még Orbán Viktor is meglátogatott. Itt hangzott el a miniszterelnök szájából, hogy „ha fejleszteni akarunk, ha beruházni akarunk, ha munkahelyeket akarunk (...) ne ellenzékieskedjünk”.

Veres Pál, az ellenzéki pártok jelöltje az egyik legnevesebb helyi iskola, a Földes Ferenc Gimnázium igazgatója. Az ellenzéki kampány egyik furcsa pillanata volt, amikor az egyik egyéni jelölt, Csontos Róbert visszalépett, arra hivatkozva, hogy Veres „a régi miskolci MSZP-s politikusok és a Demokratikus Koalíció befolyása és irányítása alatt áll”. Csontos a bejelentése előtt egy nappal még Veressel osztott meg közös képet a Facebookon.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt