Nagyon megverte a Fidesz jelöltjét a Fidesz által ejtett polgármester Hatvanban

POLITIKA
2019 október 13., 21:32

Nem tudta megoldani a hatvani belső háborút a Fidesz, ezzel el is veszítette a várost. Itt elindult az eddigi fideszes polgármester, Horváth Richárd, de független jelöltként, mert a Fidesz nem őt, hanem Gál Erzsébetet támogatta.

Ennek hátteréről itt írtunk, röviden: Szabó Zsolt volt korábban a polgármester, de 2014-ben a parlamentet választotta. Az utóda az alpolgármestere, Horváth Richárd lett, akit Szabó bábuként próbált irányítani, de Horváth szembefordult vele. A pártközpont Szabó mellett állt ki, ejtette Horváthot, és a polgármester helyett Gál Erzsébet lett a Fidesz jelöltje. Rossz döntés volt. A függetlenként elinduló Horváth nagy győzelmet aratott.

  1. Horváth Richárd (független) 62,52%
  2. Gál Erzsébet (Fidesz-KDNP) 25,81%
  3. Palik Józsefné 11,67%

Siófokon a független polgármester, Lengyel Róbert nyert.

  1. Lengyel Róbert (Becsülettel Siófokért Egyesület) 53,33%
  2. Gruber Attila (Fidesz-KDNP) 42,17%
  3. Balassa Béla 2,82%
  4. Ján Zoltán Együtt Siófokért Egyesület 1,68%

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.