Nagyon úgy tűnik, hogy a momentumos Soproni Tamás megnyeri Terézvárost

POLITIKA
2019 október 13., 20:14
Soproni Tamás, a Momentum terézvárosi polgármester-jelöltje
photo_camera Soproni Tamás, a Momentum terézvárosi polgármester-jelöltje Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

67 százalékos feldolgozottságnál az ellenzék közös jelöltje, Soproni Tamás nagyon vezet a fideszes Hassay Zsófia előtt. 

Soproni 58 százalékon áll, Hassay 41,7-en. Azaz 2854 voks kontra 2121. A választásra jogosultak 58 százaléka vett részt a választáson. 

Terézvárost előzetesen is a nyerhető belvárosi kerületek közt tartották számon az ellenzéki pártok, és különösen a Momentum, amelynek itt látszott a legnagyobb esélye, hogy polgármesteri posztot szerezzen. 

A VI. kerületben 1990 óta jellemzően inkább az MSZP és az SZDSZ adott polgármestereket, 2002 és 2010 között utoljára Verók István vezette baloldaliként Terézvárost. Akkor a viszonylag ismeretlen fideszes Hassay Zsófia vette át a posztot, és 2014-ben újrázni is tudott, de egyik alkalommal sem érte el az 50 százalékot. És a Fidesz itt tavasszal, az EP-választáson is alig 38 százalékot kapart össze. 

Soproni Tamás 2014-ben még az Együtt jelöltje volt, mielőtt a párt alelnöke és kampányfőnöke lett. A NOlimpia kampány idején még a Momentum egyik nagy megmondóemberének számított, aztán az elmúlt két évben hátrébb húzódott, és most az önkormányzati választás előtt tért vissza, méghozzá elég intenzív kampánnyal. 

Ő volt az, aki a 2018-as választás után elnézést kért a választóktól, amiért nem léptek vissza elegendő helyen azért, hogy megakadályozzák a kértharmadot. És a tavaly országgyűlési választáson, ahol a VI. és VII. kerület egy közös választókerületet alkotott, Soproni volt az egyetlen ellenzéki, aki végül nem indult el a Fidesz ellen.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.