Kalapácsos férfiak a nyílt utcán verték össze a hongkongi tüntetések vezérét

Az egyik legnagyobb demokárciapárti hongkongi szervezet, a Civil Human Rights Front (CHRF) vezetőjét, Jimmy Sham az utcán támadták meg, és a beszámolók alapján komoly sérüléseket szenvedett. A közösségi oldalakon terjedni kezdtek olyan fotók is, melyeken a földön fekve, véresen volt látható Sham, akit ezután kórházba szállítottak, írja a BBC

Jimmy Sham a támadás utánFotó: EyePress News

A beszámolók szerint öt, kalapáccsal felfegyverzett férfi támadt rá a városállam Mong Kok negyedében, súlyos fejsérüléseket okozva Shamnak. A CHRF közleménye szerint Sham magánál volt, amikor kórházba szállították. Ez volt a második alkalom, hogy rátámadtak a demokráciapárti tüntetések kezdete óta. 

Fotó: PHILIP FONG/AFP

A CHRF szerint a támadás mögött a Pekinghez hű kormánypárti aktivisták lehettek, akik a gyanú szerint már több demokráciapárti tüntetőt is megtámadtak az elmúlt hónapokban. 

Az eset pár órával azután történt, hogy Hongkong vezetője, Carrie Lam meg kellett szakítsa szokásos évértékelőjét a törvényhozás üléstermében, mert a Peking-ellenes képviselők tüntetésükkel belé fojtották a szót. 

A hét elején a hongkongi eseményekkel kapcsolatban eddig hallgató Hszi Csin-ping kínai elnök is elég kemény fenyegetést fogalmazott meg, amit nem lehetett máshogy érteni, mint amit a hongkongi tüntetőknek címzett. 

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.