Leváltották a polgármestert, aki uniós pénzből épített magának vadászházat

POLITIKA
2019 október 16., 11:07
comments 156

21 év után leváltották az izsákiak Mondok József polgármestert, akiről 2017-ben írtuk meg, hogy 35 millió forint uniós támogatásból épített egy vadászpanziót, aztán fogta magát, és beköltözött. Ezek után a kormány visszakérte, Mondok pedig visszafizette a pénzt, az ügyészség viszont közokirathamisítás és csalás miatt vádat emelt a polgármester és két társa ellen.

Mondok József a hivatali autója előtt az izsáki városházánál
photo_camera Mondok József a hivatali autója előtt az izsáki városházánál Fotó: Botos Tamás/444

Mondok vasárnap szoros versenyben, 39 szavazattal kapott ki Kutas Tibor független jelölttől. A Fidesz kisebbségbe került a testületben is, mindössze három képviselőjük lesz öt független mellett.

Mondokról két éve azt írtuk, a családja benzinkutat is működtet Izsákon, 2013-ban pedig trafikkoncessziót is nyert. Tavaly a karádi gazdák úgy megelégelték a Mondok család befolyását a környéken, hogy fellázadtak ellene.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.