Palkovics László bejelentette: kész magasabb bérleti díjat fizetni a budavári önkormányzati lakásért

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Megválasztását követő napon, hétfőn jelentette be az I. kerület új polgármestere, hogy kivizsgálja a botrányos várbeli lakásbérleti szerződéseket. V. Naszályi Márta elmondta, hogy miután felmérték a lakásállományt, egy olyan rendszert szeretnének felállítani, ami méltányos és átlátható, 

„nem szeretnénk egy »Bayer, Palkovics, Nagy Gábor Tamás rendeletet«, hanem valóban rendszerszintű rendeletet szeretnénk hozni, ami méltányos a kerületben élőkhöz.hogy mindenki előre tudhassa, hogy mire számíthat.”

V. Naszályi kijelentését magára vette az innovációs miniszter, aki sértődötten nyilatkozta azt az atv.hu-nak, hogy ne csak „palkovicsozzon”, hanem hozza nyilvánosságra minden bérlő szerződését, „köztük a volt MSZP-s kormánybiztosét, Baráth Eteléét is.” Palkovics László hozzátette:

„szívesen nyilvánosságra hozza a Várban lévő lakásának a bérleti szerződését és kész magasabb bérleti díjat is fizetni.”

Korábban kiderült: az innovációs és technológiai miniszter havi 55 ezer forintért bérel egy 63 négyzetméteres önkormányzati lakást a budai Várnegyedben található Táncsics Mihály utcában. Palkovics megjegyezte, hogy „nem azért lakik a Várban, mert kifejezetten ott szeretett volna élni.” 

„A Vár nekem egy szempontból volt jó, a feleségem, a gyerekeim, meg az ő szülei miatt. Azért költöztünk oda, mert a feleségem ott nőtt föl. A szülei ott laknak ötven éve, ezért aztán úgy gondoltuk, hogy a gyerekeknek - az egyik négyéves, a másik hatéves -, fontos, hogy a nagyszüleikhez közel legyenek, mert ugye én éjjel-nappal dolgozom, a feleségemnek meg fontos az édesanyjának a segítsége”

- mondta.

A Várban „a piaci árnál olcsóbban” kapott lakást többek közt: 

  • Lázár János vadásztársa, Habsburg-Lotharingiai Mihály főherceg,
  • a Semjén Zsoltot kitüntető Safari Club elnöke,
  • Bayer Zsolt, aki még hazugságba is keveredett az ügyben,
  • Rákay Philip, az MTVA volt vezérigazgató-helyettese,
  • Belénessy Csaba, az MTI volt vezetője.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.