Palkovics László bejelentette: kész magasabb bérleti díjat fizetni a budavári önkormányzati lakásért

politika
2019 október 18., 02:17
comments 379

Megválasztását követő napon, hétfőn jelentette be az I. kerület új polgármestere, hogy kivizsgálja a botrányos várbeli lakásbérleti szerződéseket. V. Naszályi Márta elmondta, hogy miután felmérték a lakásállományt, egy olyan rendszert szeretnének felállítani, ami méltányos és átlátható, 

„nem szeretnénk egy »Bayer, Palkovics, Nagy Gábor Tamás rendeletet«, hanem valóban rendszerszintű rendeletet szeretnénk hozni, ami méltányos a kerületben élőkhöz.hogy mindenki előre tudhassa, hogy mire számíthat.”

V. Naszályi kijelentését magára vette az innovációs miniszter, aki sértődötten nyilatkozta azt az atv.hu-nak, hogy ne csak „palkovicsozzon”, hanem hozza nyilvánosságra minden bérlő szerződését, „köztük a volt MSZP-s kormánybiztosét, Baráth Eteléét is.” Palkovics László hozzátette:

„szívesen nyilvánosságra hozza a Várban lévő lakásának a bérleti szerződését és kész magasabb bérleti díjat is fizetni.”

Korábban kiderült: az innovációs és technológiai miniszter havi 55 ezer forintért bérel egy 63 négyzetméteres önkormányzati lakást a budai Várnegyedben található Táncsics Mihály utcában. Palkovics megjegyezte, hogy „nem azért lakik a Várban, mert kifejezetten ott szeretett volna élni.” 

„A Vár nekem egy szempontból volt jó, a feleségem, a gyerekeim, meg az ő szülei miatt. Azért költöztünk oda, mert a feleségem ott nőtt föl. A szülei ott laknak ötven éve, ezért aztán úgy gondoltuk, hogy a gyerekeknek - az egyik négyéves, a másik hatéves -, fontos, hogy a nagyszüleikhez közel legyenek, mert ugye én éjjel-nappal dolgozom, a feleségemnek meg fontos az édesanyjának a segítsége”

- mondta.

A Várban „a piaci árnál olcsóbban” kapott lakást többek közt: 

  • Lázár János vadásztársa, Habsburg-Lotharingiai Mihály főherceg,
  • a Semjén Zsoltot kitüntető Safari Club elnöke,
  • Bayer Zsolt, aki még hazugságba is keveredett az ügyben,
  • Rákay Philip, az MTVA volt vezérigazgató-helyettese,
  • Belénessy Csaba, az MTI volt vezetője.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.