Így vonult sok tízezer uniópárti tüntető London utcáin

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Miközben a brit parlament már megint képtelen volt kilépni az EU-ból, a második népszavazás és az unióban maradás Nagy-Britannia legkülönbözőbb tájairól érkezett hívei rendben megtartották a szombat déli órákban indult tömeges menetelésüket. 

Mindenféle becslések röpködnek a résztvevők számáról, az egymillióstól lefelé, de az biztos, hogy nagyon sokan voltak, és a hangulatukat az eső sem tudta elrontani. 

Fotó: Tayfun Salci/Anadolu Agency

 A parlament alsóházának szombati ülése miatt az sem volt kizárt, hogy a hatalmas demonstráció közben egyszer csak megszavazzák a Brexit-megállapodást és a tömeg legfontosabb politikai célja örökre, de legalábbis hosszú időre elérhetetlenné válik. 

Fotó: Tayfun Salci/Anadolu Agency

Ez azonban végül nem történt meg, bár a megszavazott módosítással az esélye sem csökkent. 

Fotó: NIKLAS HALLE'N/AFP

Ha te is ott voltál, írd meg pár sorban, milyen volt az élmény a te szemszögedből, és persze küldj fotókat vagy videót is, méghozzá a szilyl KUKAC 444.hu címre!

Fotó: Tayfun Salci/Anadolu Agency


Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.