Jakab Péter: A miniszterelnök sem az őfelsége, hanem egy közönséges bűnöző, akit el fogunk számoltatni

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Elég rövidre sikerült Jakab Péter napirend előtti felszólalása a parlamentben; Kövér László házelnök előbb figyelmeztette a jobbikos frakcióvezetőt, majd elvette tőle a szót. Eseménydús a mai nap, korábban Orbánt Viktor próbálta kitépni Hadházy Ákos kezéből a táblát, amivel tiltakozott a miniszterelnök beszéde alatt.

Jakab előbb felháborodott a távozó képviselőkön - „hova mennek, ez egy munkahely” - mondta, majd rátért a mondanivalójára. Azzal kezdte, „a miniszterelnök sem az őfelsége, hanem egy közönséges bűnöző, akit el fogunk számoltatni”, mire Kövér elvette tőle a szót, és figyelmeztette, hogy tartsa tiszteletben Orbán méltóságát. Hozzátette, később ennek a sértésnek azért meglesz a következménye. A házelnök felháborodott, szerinte mindennek van határa. „Mindennek van határa, a lopásnak és az arroganciának is” - folytatta Jakab. „Önök nem működtetik, csak kifosztják ezt az országot, visszaélnek az emberek türelmével” - mondta aztán, de miután Kövér Lászlót elvtársnak szólította, a házelnök végleg megvonta tőle a szót. 

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.