Jakab Péter: A miniszterelnök sem az őfelsége, hanem egy közönséges bűnöző, akit el fogunk számoltatni

Elég rövidre sikerült Jakab Péter napirend előtti felszólalása a parlamentben; Kövér László házelnök előbb figyelmeztette a jobbikos frakcióvezetőt, majd elvette tőle a szót. Eseménydús a mai nap, korábban Orbánt Viktor próbálta kitépni Hadházy Ákos kezéből a táblát, amivel tiltakozott a miniszterelnök beszéde alatt.

Jakab előbb felháborodott a távozó képviselőkön - „hova mennek, ez egy munkahely” - mondta, majd rátért a mondanivalójára. Azzal kezdte, „a miniszterelnök sem az őfelsége, hanem egy közönséges bűnöző, akit el fogunk számoltatni”, mire Kövér elvette tőle a szót, és figyelmeztette, hogy tartsa tiszteletben Orbán méltóságát. Hozzátette, később ennek a sértésnek azért meglesz a következménye. A házelnök felháborodott, szerinte mindennek van határa. „Mindennek van határa, a lopásnak és az arroganciának is” - folytatta Jakab. „Önök nem működtetik, csak kifosztják ezt az országot, visszaélnek az emberek türelmével” - mondta aztán, de miután Kövér Lászlót elvtársnak szólította, a házelnök végleg megvonta tőle a szót. 

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.