Primitív, ostoba fajankó - mondta Kövér László Hadházynak

Hadházy Ákos független parlamenti képviselő táblákat tartott Orbán Viktor pulpitusa alá, miközben a miniszterelnök az őszi parlamenti ülésszakot megnyitó beszédét tartotta. A táblákon olyan feliratok szerepeltek, mint hogy

Stop propaganda, stop korrupció.

Majd előkerült egy tábla az alábbi felirattal:

Muszáj hazudnia, mert túl sokat lopott

Ezt a táblát Orbán megpróbálta kiragadni Hadházy kezéből, de nem sikerült neki. Kormánypárti képviselők siettek a segítségére, kisebb dulakodás után végül elvették Hadházytól a táblákat.

A képviselő később a helyén ülve feltartott még egy táblát, amire ez volt írva:

Lónak a faszát!

A 24.hu-nak adott nyilatkozata szerint ezt a miniszterelnök migránsozására tartogatta volna, de a dulakodás után már nem tudta felmutatni a pulpitus előtt állva.

Hadházy akciója után Kövér László házelnök kérte az ellenzéki képviselőket, hogy tartsák be a házirendet, majd visszaadta Orbánnak a szót. A parlamenti közvetítés szerint Kövér „primitív, ostoba fajankónak” nevezte Hadházyt, és arra is utalt, hogy látták mit akart volna felmutatni, ezért is léptek közbe.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.