Az NBI-es Kisvárda focimindenese: Ide a világ végére nem fog lejönni értelmes magyar játékos

foci
2019 október 22., 05:46
comments 288

Vannak csapatok az NBI-ben, amik soha nem lettek volna első osztályúak, ha Magyarországon is a mindenhol máshol megszokott módon működik a foci, így számít valamit a piac, a nézőszám, a feltételek, a valódi támogatók. 

De dacolunk a világgal, nálunk valami egészen furcsa, nagyrészt államosított, politikai mentorok által működtetett bajnokság zajlik, olyan csapatokkal, mint a Mezőkövesd, a felcsúti Puskás Akadémia vagy éppen a Kisvárda, ami Seszták Miklós hathatós támogatásával küzdötte fel magát az NBI-be. 

Hogy mennyit számít, ki áll egy csapat mögött, azt a balmazújvárosi fideszes képviselő, Tiba István támasztotta alá, amikor arra panaszkodott, hogy egy mezei parlamenti képviselő már túlságosan kis hal, ezért esett ki tavaly a Balmazújváros. A Kisvárdánál is számítani lehetett arra, hogy miután Seszták kikerült a kormányból, hamarosan csak szép, sokáig mesélhető emlék lesz számukra az NBI. De nem így történt, a Kisvárda tavaly bent maradt az első osztályban, a magyar topliga egészen furcsa képződményeként. A csapat kerete ugyanis zsúfolásig tele van légióssal, még román válogatott játékosuk is van. Tavaly volt, hogy 11 külföldi játszott a Kisvárdában. 

Révész Attila, a Kisvárda sportigazgatója most elárulta az M4-nek, hogy mi ennek az oka. Ő volt ugyanis az, aki összehalászta a világ minden tájáról a játékosokat, de mintha túl őszintére sikerült volna a magyarázata, hogy miért kevés a magyar játékos a csapatban:

link Forrás

Igen, tényleg ezt mondta:

„Tudtam, hogy Magyarországról nem tudom megoldani, mert ide a világ végére nem fog lejönni értelmes... vagyis hát olyan játékos, akit meg tudok fizetni.”

Amikor a stúdióban ülőknek leesett, hogy mit mondott Révész, azonnal elkezdtek röhögni, valaki pedig bedobta, hogy mit fog ehhez szólni Tischler Patrik, aki magyar játékosként szerződött Kisvárdára. Révész gyorsan elnézést kért.

Azért hívták meg egyébként, hogy tisztázzák, miért küldték el Miriuta Lászlót a kispadról. Az első hivatalos indoklás sem volt rossz, miszerint a közös megegyezéses távozással „egyúttal lehetőséget biztosítunk Miriuta Lászlónak, hogy a csapatunkkal elért jó eredményeket meglovagolva, a későbbiekben, akár már a közeljövőben új csapatot találjon magának.” Vagyis csak vele tesznek jót. Aztán Miriuta elmesélte, hogy Révész az egyik játékossal üvöltözött az öltözében az Újpest elleni meccs szünetében. Felszólította, hogy távozzon, mert semmi keresnivalója nincs ott, aztán biztonsági őrt állított az ajtó elé. Ezután kapta a hívást, hogy kirúgják. 

Révész az M4-nek azt mondta, hogy ő valóban lement a félidőben az öltözőbe, de szó sem volt arról, hogy utasítást adott volna vagy harciasan viselkedett, csak az egyik játékos állapotáról érdeklődött. Miriuta bent sem volt az öltözőben, csak a folyosón találkoztak. Szerinte nagy butaság volt Miriutától, hogy testőrt akart állítani az öltöző elé, neki nem is volt szándékába lemenni. „De, ha teszem fel, ezt valaki megcsinálja, hogy ott testőr van, ráadásul az enyémek közül, a Laci már a második félidőre nem megy ki. Ez biztos."

Miriuta helyett most az újra az a Dajka László a csapat edzője, akit éppen Miriuta érkezése miatt váltottak le. Hogy vele milyen Révész munkakapcsolata, arról sajátos képet adott a sportigazgató. Kiderült, hogy mindenben ő döntött Dajka helyett, ezt szerinte nyílt titok: „A Laci ott volt, sokat segített, ha nem voltam ott edzéseken, az én elképzelésemet tudták prezentálni, de minden edzést én tartottam, minden egyes meccsre én készültem fel, én irányítottam a teljes stábot és minden meccsen én meccseltem. Ezt akkor megbeszéltük, Laci elfogadta, a stáb elfogadta. Bízom benne, tanultak eleget mellettem, hiszen bebizonyítottuk, hogy ezek a játékosok színt hoztak a magyar futballba, nem rossz játékosok." Itt végignézhető az interjú a sportigazgatóval, aki a saját elképzelései szerint játszantaná a csapatát, de most nincs ideje leülni a kispadra, ezért olyan edzőt keres, aki végrehajtja az utasításait, de ilyet meg nem talál. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.