Borkai lemondását követeli a CÖF szóvivője a Magyar Nemzetben

politika
2019 október 22., 08:37

Lassan egy napja nem került le a Magyar Nemzetről az a cikk, amiben Fricz Tamás, a CÖF szóvivője Borkai Zsolt lemondását követeli. Ugyan már a választások előtt is megjelent egy olyan írás a kormánylapban, amiben ugyanerre szólították fel Győr szexbotrányba keveredett polgármesterét, de pár órával később technikai hibának minősítették, és levették.

A mostani cikkben Fricz azt írja, hogy Borkai kilépése a Fideszből az újraválasztása után csak „fél lépés” volt, és be kellene látnia, hogy ha a Fidesz-KDNP pártszövetség színeiben nyerte meg a győri polgármesterválasztást, akkor a polgármesteri pozíciója sem választható el a Fidesz-KDNP-tagságától.

Fricz Tamás
photo_camera Fricz Tamás Fotó: Botos Tamás/444

A CÖF szóvivője attól is tart, hogy ha Borkai megőrzi a polgármesteri széket, és még öt évig a város élén marad, azzal nemcsak saját maga tekintélyét rombolja, hanem a pártszövetségét is. Ezért még lenne feladata,  ha „erkölcsileg »bűnbocsánatot« akar nyerni”.

Végül felkérdezi a polgármestert, „mikor mond le a polgármesteri székről is, hogy ezzel lehetőséget teremtsen a kormányzó pártszövetségnek arra, hogy egy új, erkölcsileg támadhatatlan emberrel induljon a győri polgármesteri székért fél év múlva”.

Az újraválasztása után Borkai még arról beszélt, hogy a vele kapcsolatos történések nem kell, hogy morális hátrányt okozzanak a Fidesznek, ezért az elkövetkező időszakban független polgármesterként folytatja. Együttműködve a győriekkel, illetve a Fidesz-KDNP frakcióval. De mivel vasárnap úgy döntöttek, hogy az elmúlt 13 év sikere közös munka volt, ezért egy ilyen felhatalmazás után nem teheti meg, hogy visszalépjen.