Borkai Zsolt: Az elkövetkező öt évben Győr város polgármestereként fogok tevékenykedni

politika
2019 október 15., 07:06

Borkai Zsolt, Győr polgármestere kedd délelőtt sajtótájékoztatón állt a nyilvánosság elé. Azzal kezdte, hogy rendkívül hálás a győrieknek és a családjának. Mint fogalmazott, a győriek vasárnap úgy döntöttek, hogy botlásra ellenére vele szeretnék továbbépíteni a várost. 

link Forrás

Borkai elmondta, hogy két fontos döntést hozott meg vasárnap: egyrészt, hogy a vele kapcsolatos történések nem kell, hogy morális hátrányt okozzanak a Fidesznek, ezért az elkövetkező időszakban független polgármesterként folytatja. Együttműködve a győriekkel, illetve a Fidesz-KDNP frakcióval. Hozzátette, hogy erről egyeztetett tegnap a Fidesz vezetésével. 

A másik döntésében a győriek segítették: mivel vasárnap úgy döntöttek, hogy az elmúlt 13 év sikere közös munka volt, ezért egy ilyen felhatalmazás után nem teheti meg, hogy visszalépjen. Mint fogalmazott, az elkövetkező öt évben Győr város polgármestereként fog tevékenykedni.

A helyszínen lévő újságírók szerettek volna további kérdéseket feltenni Borkainak, de erre nem volt lehetőség, a polgármester sietősen távozott. 

Borkai kedden azután tartott sajtótájékoztatót kedden, hogy hétfőn a külföldön tartózkodó Orbán Viktor kérésére Kövér László és Kubatov Gábor személyesen győzte meg őt, hogy lépjen ki a Fideszből. Ennek ellenére a Fideszben arra számítanak, hogy Borkai egyelőre Győr polgármestere marad: erről hétfő este Hollik István beszélt a Hír TV-ben. 

Borkai Zsoltról egy ismeretlen blog szerzője tett közzé felvételeket, melyek a blog állítása szerint tavaly nyáron készültek egy jacht fedélzetén Horvátországban, és melyen Borkai a győri gazdasági elit több befolyásos szereplője mellett egy szexpartin látható. A blog korrupcióval, illetve drogfogyasztással kapcsolatos vádakat is felemlegetett, de ezekkel kapcsolatban nem tett közzé bizonyítékokat. A posztok megjelenése után Borkait szinte teljesen elrejtették a nyilvánosság elől, végül kis különbséggel, de a győriek újra polgármesternek választották. Borkai pont azokban a kerületekben nyerte a legnagyobbat Glázer Tímea ellen, ahol pár nappal a választás előtt négy jobbikos egyéni jelölt felrúgta az összefogást. 

A Fidesz amúgy elég sokáig nem fogalmazott meg határozott véleményt Borkai ügyével kapcsolatban, ahogy a történet sokáig a fideszes médiába se nagyon fért be. Ebbe a folyamatba ezen a rövid videón lehet beletekinteni: 

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.