39 rendbeli emberöléssel vádolták meg brit halálkamion vezetőjét

2019 október 26., szombat 16:39
89

A kamionja rakterében életét vesztett 39 ember mindegyikének megölésével vádolták meg a brit hatóságok Maurice Robinsont. A 25 éves férfi vezette azt a kamiont, amit szerdán fedeztek fel egy essexi parkolóban, rakterében 39 halottal.

A hatóságok emberölés mellett embercsempészettel, a bevándorlási szabályok megsértésével és pénzmosással is meggyanúsították az északír férfit, akinek hétfőn van jelenése a chelmsfordi bíróságon.

A brit hatóságok szerdán fedezték fel a bolgár rendszámú kamiont. A rakodóterében 31 férfit és nyolc nőt találtak, egyikük se élte túl az utazást. Ami nem csoda, a jelentések szerint haláluk előtt fél napot töltöthettek -25 fokos hidegben.

A hatóságok eredetileg kínaiként azonosították az áldozatokat, de miután híre ment a történteknek, Vietnamból is aggódó hívások érkeztek olyanoktól, akik nagyjából akkor veszítették el kapcsolatot Európába tartó szeretteikkel, amikor a kamion rakterében csempészettek is bajba kerültek. Mint kiderült, több áldozat is hamis kínai papírokkal utazó vietnami lehetett, ezért a brit rendőrség már Vietnam londoni nagykövetségével is egyeztet. (Via BBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt