Kilépett az MSZP-ből Botka László

POLITIKA
2019 október 28., 10:07
comments 575
Botka László miniszterelnök-jelölt, Molnár Gyula, az MSZP elnöke és Kunhalmi Ágnes országgyűlési képviselő a párt majálisán a Városligetben 2017. május 1-jén.
photo_camera Botka László miniszterelnök-jelölt, Molnár Gyula, az MSZP elnöke és Kunhalmi Ágnes országgyűlési képviselő a párt majálisán a Városligetben 2017. május 1-jén. Fotó: Mohai Balázs/MTI/MTVA

Jó munkát kívánok az MSZP-nek, ennél többet nem mondok róluk többé

- nyilatkozta az Indexnek Botka László, miután megerősítette, hogy nem csak a szegedi MSZP-frakcióba nem ült be, hanem az egész pártot otthagyta. 

Szegedi polgármesterként az ellenzéki összefogásért dolgozik továbbra is, az Összefogás Szegedért Egyesület színeiben folytatja ezt a politikai munkát, fűzte hozzá. Botka Lászlót ötödszörre választották meg Szeged polgármesterének, 17 éves városvezetői múltja után most újabb 5 évre szavaztak neki bizalmat.

A kilépés közvetlen előzménye, hogy pénteken a szegedi közgyűlés alakuló ülésén Botka László polgármester közölte: az MSZP-frakciója helyett a most alapított Összefogás Szegedért Egyesület képviselőcsoportjának lett tagja. 

photo_camera Fotó: szeged.hu

Botka korábban az MSZP választmányi elnöke, majd miniszterelnök-jelöltje volt, míg el nem lehetetlenítették. Amikor bejelentette a jelöltsége visszavonását, elég kemény szöveggel búcsúzott: „Politikai maffia hálózta be az ellenzéket” - mondta, fideszes ügynökökről beszélt, illetve arról, hogy vele ellentétben „sajnos mások, jelentős ellenzéki és - számomra különösen fájdalmasan - szocialista erők nem leváltani akarják a NER-t, hanem együtt élni vele”.

Az október 13-ai választás másnapján készített interjúnkban arról kérdeztük, változott-e a valami, azt válaszolta: „Én lényegében teljes egészében kivonultam 2017. október 2-án, a miniszterelnök-jelöltségről való lemondásommal az MSZP-ből, tehát azóta semmiféle kapcsolatom nincs a Magyar Szocialista Párttal, nem ismerem a belső viszonyokat. Itt Szegeden van egy több száz fős csapat, akikkel én 25 éve együtt dolgozom, én hozzájuk tartozom. A legkevésbé sem vagyok arra hivatott, hogy ezt kommentáljam, nem vagyok információ birtokában arról, hogy mi történik az MSZP-ben, és megmondom őszintén, különösebben nem is érdekel.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.