Trump feloldott a titkosítás alól egy fotót a kutyáról, ami segített megölni az Iszlám Állam vezetőjét

Vasárnap jelentette be az Egyesült Államok elnöke, Donald Trump, hogy egy éjszakai rajtaütés során az amerikai különleges alakulatok meggyilkolták az Iszlám Állam vezetőjét, Abu Bakr al-Bagdadit. Az eddig megismert részletek szerint al-Bagdadi a rajtaütéskor egy föld alatti alagútba menekült, nyomában az amerikai kommandósokkal.

Fotó: EyePress News

Trump sajtótájékoztatón az amerikai hadsereg tájékoztatása alapján azt mondta, az ISIS vezére három gyereket is magával vitt, vélhetően azért, hogy élő pajzsként használja őket. Mivel az amerikai katonák tartottak tőle, hogy al-Bagdadi robbanó mellényt visel, nem mentek túl közel hozzá, hanem egy kutyát küldtek utána.

A 2 órán át tartó rajtaütés végén a sarokba szorított al-Bagdadi végül felrobbantotta a rajta lévő mellényt, feltehetően a gyerekeket is megölve. Az amerikai jelentés szerint az összecsapásban legalább 5 ellenséges harcos halt meg, 2 amerikai könnyebben megsérült, illetve amikor al-Bagdadi felrobbantotta magát, megsérült az amerikai katonai kutya is.

Donald Trump most a Twitteren közölte, hogy feloldották a titkosítás alól a fotóját (de a nevét nem) a „csodálatos kutyának”, ami „annyira JÓ MUNKÁT végzett” az ISIS vezetőjének megölésében: