Egymást érik a lezárások a reptértől a Várig Putyin bevonulása miatt

Útlezárásokra, időszakos forgalomkorlátozásokra kell számítani Vlagyimir Putyin orosz elnök és Szergej Lavrov orosz külügyminiszter szokásos, baráti látogatása miatt szerdán Budapest számos pontján, elsősorban a belvárosban, emiatt egyes buszjáratok rövidített vagy módosított útvonalon közlekednek.

Fotó: Alexei Druzhinin/Sputnik

Az elnöki delegáció érkezése miatt a Budapesti Közlekedési Központ a leginkább  a metró használatát javasolja, mivel Vlagyimir Putyin konvoja itt bukkanhat fel a legkisebb eséllyel. A korlátozások a Liszt Ferenc-repülőtér környékét is érintik, ezért azt tanácsolják: 

akinek a gépe 12 és 14 óra között, vagy 19 és 21 óra között indul, lényegesen korábban induljon el otthonról.Ahogy Putyin konvoja a reptértől Orbán Viktor dolgozószobájáig vonul, egymást érik a lezárások a fővárosban: A rendőrség tájékoztatása szerint 12:30-tól 19:30-ig szakaszosan és időszakosan lezárják a Liszt Ferenc-repülőtér "E" porta - 4-es főút - M0-s autóút - M3-as autópálya bevezető - Kacsóh Pongrác úti felüljáró - Kós Károly sétány - Hősök tere - Andrássy út - József Attila utca - Széchenyi tér - Lánchíd - Clark Ádám tér - Hunyadi János út - Dísz tér - Szent György utca - Szent György tér útvonalat. (A térképen pirossal jelölve.)

Éjfélig tilos megállni több helyen az V., a VI., a XIV. és a XV. kerületben, például a Hősök terén, az Andrássy úton és szervizútján, a pesti alsó rakparton és a budai alsó rakpart egy-egy szakaszán, a Széchenyi téren, az MTA előtti nagyparkolóban, a Clark Ádám téren, a Szent György téren, a Dísz téri parkolóban, a Szarvas téren és a Dózsa György téren, valamint az Attila út, a Dózsa György út és a Bajcsy-Zsilinszky út egy szakaszán. (A térképen kékkel jelölve.)

Hogy a BKK amúgy is küzdelmekkel teli működését mennyire kavarja meg az orosz elnök látogatása, leginkább a BKK Info alkalmazásban és weboldalon, illetva a közlekedési társaság Facebook-oldalán követhető

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér