Középső ujját felemelve tiltakozott Putyin konvojánál, de egy civil ruhás férfi közbelépett

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Egy olvasónk küldte el az alábbi felvételt, ami szerda este készített Budapesten, a József nádor térnél.  Mint meséli, éppen ekkor ért oda a budapesti látogatásról távozófélben lévő Vlagyimir Putyin konvoja, ő pedig úgy döntött, hogy az orosz államfő által elkövetett háborús bűnök miatt középső ujját felmutatva fog tiltakozni, és ezt rögzíti is telefonjával.  

Ez azonban csak egy darabig történhetett zavartalanul, pár másodperc után ugyanis odalépett hozzá egy civil ruhás férfi, aki közölte, hogy a rendőrségtől van, és felszólította, hogy ezt fejezze be, majd a kezét is lehúzta.

A felvételen is hallható, ahogy a bemutató férfi próbált azzal érvelni, hogy a szabad véleménynyilvánítás szabadságába belefér, hogy így tiltakozzon, de a magát rendőrként bemutató férfi hajthatatlannak bizonyult. Olvasónk elmesélte azt is, hogy a férfi nem volt erőszakos, de annyit azért megjegyzett, hogy örüljön neki, hogy ő csinálja ezt, és nem ők, mutatott ekkor a konvoj irányába. Nem sokkal később az autók már tovább is haladtak, intézkedés pedig a helyszínen nem történt. 

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.