5 évet is kaphat a férfi, aki a hajánál fogva rángatott egy nőt a 83-as főút mellett

Október 18-án került fel a Facebookra egy videó, amin az látszik, ahogy egy férfi a hajánál fogva rángat egy nőt Pápa közelében, a 83-as főúton.

A felvétel bejárta az internetet, és rendőrségi ügy lett az esetből. A Veszprém megyei rendőrség az Indexnek azt mondta, habár először a csekélyebb büntetési tételű garázdaság miatt indult eljárás az ügyben, azóta olyan információk kerültek a rendőrség birtokába, hogy már személyi szabadság megsértése miatt nyomoznak. Ez súlyosabb bűneset, akár 5 éves szabadságvesztéssel is büntethető, ha pedig az áldozat 18 évesnél fiatalabb, akár 8 év is lehet a büntetés.

A Facebookon persze leginkább azon borultak ki az emberek, hogy bár több autó is elhajtott az úton, senki nem állt meg segíteni a nőnek, a felöltött videó készítője is csak kuncog és szörnyülködik a látottakon. Az Index megkérdezte a rendőrséget arról is, érdemes-e ilyen, agresszív bűncselekmény esetén egy szemtanúnak beavatkozni, a válasz az volt: nem.

„Senkitől sem várható el, hogy szemtanúként saját testi épségét kockáztassa, kivéve azoktól, akiktől ez hivatásukból adódóan elvárható. Minden szemtanúnak azt javasoljuk, hogy ilyen esetben hívják a 112-t” - írták. (Index)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.