5 évet is kaphat a férfi, aki a hajánál fogva rángatott egy nőt a 83-as főút mellett

Október 18-án került fel a Facebookra egy videó, amin az látszik, ahogy egy férfi a hajánál fogva rángat egy nőt Pápa közelében, a 83-as főúton.

A felvétel bejárta az internetet, és rendőrségi ügy lett az esetből. A Veszprém megyei rendőrség az Indexnek azt mondta, habár először a csekélyebb büntetési tételű garázdaság miatt indult eljárás az ügyben, azóta olyan információk kerültek a rendőrség birtokába, hogy már személyi szabadság megsértése miatt nyomoznak. Ez súlyosabb bűneset, akár 5 éves szabadságvesztéssel is büntethető, ha pedig az áldozat 18 évesnél fiatalabb, akár 8 év is lehet a büntetés.

A Facebookon persze leginkább azon borultak ki az emberek, hogy bár több autó is elhajtott az úton, senki nem állt meg segíteni a nőnek, a felöltött videó készítője is csak kuncog és szörnyülködik a látottakon. Az Index megkérdezte a rendőrséget arról is, érdemes-e ilyen, agresszív bűncselekmény esetén egy szemtanúnak beavatkozni, a válasz az volt: nem.

„Senkitől sem várható el, hogy szemtanúként saját testi épségét kockáztassa, kivéve azoktól, akiktől ez hivatásukból adódóan elvárható. Minden szemtanúnak azt javasoljuk, hogy ilyen esetben hívják a 112-t” - írták. (Index)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.