A Fidesznek kampányoló bajai újság főszerkesztője megkérdezte az új polgármestert, ezentúl hová küldje a cikkeket

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

A választás előtt még fideszes vezetésű bajai önkormányzat lapja, a Bácskai Napló szeptemberben azzal került be az országos médiába, hogy eltorzítva közölte a Baján induló ellenzéki jelöltek arcképeit, volt akit hosszú nyakkal, mást ferde orral vagy kancsal szemmel ábrázoltak. Mikor ezt az ellenzék szóvá tette, a lap úgy reagált, hogy akkor inkább nem is közöl képet egyetlen jelöltről sem.

Az október 13-i választáson a bajai önkormányzat ellenzéki többségű lett, és a polgármesteri címet is az ellenzéki jelölt, a momentumos Nyirati Klára nyerte el. A politikai változást látva a Bácskai Napló külön cikkben kért elnézést a képhamisításért, és arról írtak, bíznak az új városvezetésben és amúgy nagyon sokra tartják a sajtószabadságot.

Fekete-Győr András, a Momentum elnöke a HVG-nek adott interjújában beszélt az ügyről, mégpedig így:

„Baján például a Fideszt brutálisan kiszolgáló lap főszerkesztőjét magához hívatta a polgármesterünk, és elmondta; vagy bocsánatot kér az olvasóktól, hogy hazudtak, vagy mennie kell. Ő az előzőt választotta, aztán megkérdezte, hogy ezután milyen e-mail-címre kell majd elküldenie a cikkeket, mire Nyirati Klára elmondta, hogy nem lesz cenzúra többé, az lesz a dolga, hogy újságot írjon.”

Géczy Zsolt, a városi lap főszerkesztője az RTL-nek nyilatkozva korábban elmondta, hogy a meghamisított képek a fideszes vezetésű városházáról érkeztek, arra vonatkozóan pedig, hogy mennyire szólt bele az önkormányzat a lap tartalmába, azt mondta: „a direktívák megvoltak”. (via Index)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.