A Fidesznek kampányoló bajai újság főszerkesztője megkérdezte az új polgármestert, ezentúl hová küldje a cikkeket

A választás előtt még fideszes vezetésű bajai önkormányzat lapja, a Bácskai Napló szeptemberben azzal került be az országos médiába, hogy eltorzítva közölte a Baján induló ellenzéki jelöltek arcképeit, volt akit hosszú nyakkal, mást ferde orral vagy kancsal szemmel ábrázoltak. Mikor ezt az ellenzék szóvá tette, a lap úgy reagált, hogy akkor inkább nem is közöl képet egyetlen jelöltről sem.

Az október 13-i választáson a bajai önkormányzat ellenzéki többségű lett, és a polgármesteri címet is az ellenzéki jelölt, a momentumos Nyirati Klára nyerte el. A politikai változást látva a Bácskai Napló külön cikkben kért elnézést a képhamisításért, és arról írtak, bíznak az új városvezetésben és amúgy nagyon sokra tartják a sajtószabadságot.

Fekete-Győr András, a Momentum elnöke a HVG-nek adott interjújában beszélt az ügyről, mégpedig így:

„Baján például a Fideszt brutálisan kiszolgáló lap főszerkesztőjét magához hívatta a polgármesterünk, és elmondta; vagy bocsánatot kér az olvasóktól, hogy hazudtak, vagy mennie kell. Ő az előzőt választotta, aztán megkérdezte, hogy ezután milyen e-mail-címre kell majd elküldenie a cikkeket, mire Nyirati Klára elmondta, hogy nem lesz cenzúra többé, az lesz a dolga, hogy újságot írjon.”

Géczy Zsolt, a városi lap főszerkesztője az RTL-nek nyilatkozva korábban elmondta, hogy a meghamisított képek a fideszes vezetésű városházáról érkeztek, arra vonatkozóan pedig, hogy mennyire szólt bele az önkormányzat a lap tartalmába, azt mondta: „a direktívák megvoltak”. (via Index)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.