Leleplezték a Nemzeti Vértanúk Emlékművét a Nagy Imre-szobor helyén

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Csütörtökön Kövér László felügyelete mellett leleplezték a Kossuth tér sarkánál, a Vértanúk terén a Nemzeti Vértanúk Emlékművét. A téren korábban Nagy Imre szobra állt, de azt tavaly decemberben lebontották, és a Jászai mari térre vitték. 

Fotó: Szigetváry Zsolt/MTI/MTVA

Füredi Richárd szobrászművésznek és Kismarty-Lechner Jenő építésznek a vörösterror áldozataira emlékező alkotásával teljessé vált a Horthy-korszak visszatérése a Kossuth térre.

Az eredeti szoborFotó: Kurucz Márton / Fortepan

 Az eredeti szobrot 1934. március 18-án avatta fel Horthy Miklós, 

majd 1945 szeptemberében döntötték le.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó