Pesterzsébet is felfüggeszti a kilakoltatásokat

POLITIKA
2019 október 31., 14:37
comments 38

„Csatlakozva több más budapesti kerülethez, Pesterzsébet Önkormányzata is úgy dönt, hogy a 2019. november 15-én kezdődő kilakoltatási moratóriumig hátralévő időben Pesterzsébeten senkivel szemben nem foganatosít kilakoltatást” - írja honlapján a Szabados Ákos vezette önkormányzat.

photo_camera A Fidesz által támogatott Szabados Ákos polgármester és Balog Róbert ellenzéki kihívó a 2019-es önkormányzati választás előtt Fotó: 444

Ebben a hírben az az érdekes, hogy Szabados hatodik ciklusát kezdte meg a XX. kerület élén, de csak most jutott arra az önkormányzat vezetése, hogy berekeszti a kilakoltatásokat.

Azok után, hogy a frissen főpolgármesternek megválasztott Karácsony Gergely október 18-án bejelentette, hogy kezdeményezi az összes Fővárosi Önkormányzat által kezdeményezett kilakoltatási eljárás felfüggesztését és felülvizsgálatát. Karácsony példáját követte az új józsefvárosi, újbudai és erzsébetvárosi kerületi vezetés is.

Szabados Ákos esete azért is érdekes, négy választás szocialistaként nyert meg, majd 2014-ben már függetlenként diadalmaskodott úgy, hogy a baloldal támogatta. Az idei kampányban viszont nagy meglepetésre elfogadta a Fidesz támogatását. A lebénult ellenzék indított ugyan ellene jelöltet, de Szabados nyert. Most Szabados, úgy tűnik, újra ellenzékinek érzi magát.

„Azokban az ügyekben, amelyeknél november 15-ig mégis ilyen jellegű végrehajtói eljárási cselekmény kerülne kitűzésre, az Önkormányzat kérni fogja ennek elhalasztását” - áll még Szabados Ákos közleményében.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.