A Borkai-faktor: elvileg az újraválasztott polgármester is ott lesz a győri közgyűlés alakuló ülésén

2019 november 4., hétfő 15:21
134
Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke (k) a Fővárosi Közgyűlés ülésén a Városháza dísztermében 2017. február 22-én. Fotó: Szigetváry Zsolt/MTI

Csütörtökön tartja a győri közgyűlés a nyilvános alakuló ülését, és a meghívó szerint a Fideszből kitett Borkai Zsolt polgármester és a képviselők ünnepélyes eskütétele a 2. napirendi pont lesz – írja a HVG.

Pollreisz Balázs, az MSZP városi elnöke a meghívót azzal tette közzé, hogy: „Találkozzunk a Városházán!”

A szex- és korrupciós botrányba keveredett Borkai kerüli a nyilvánosságot, a sajtó kérdéseire nem válaszolt, csak csütörtökön vette át a megbízólevelét a helyi választási bizottság vezetőjétől. Azt mondta„Szeretnék köszönetet mondani minden győrinek. Az elmúlt egy hónap sem a győriek, sem jómagam számára nem volt egy egyszerű időszak.”

Borkai a 2019-es önkormányzati választás főszereplője lett, miután „Az ördög ügyvédje” blog több körben közölt képeket és szexvideókat egy hajóról, amin Borkai fiatal lányokkal szerepelt. A blog korrupcióval is vádolta Borkait, többek közt írt „a győri polipról”, aminek a tagjai egész Győrt „behálózták” és „szétlopták”, valamint a „legdrágább dugattyús egymotoros” kisgépről is szó esett. Az egyik ilyen magángép aznap repült Győrből Budapestre, amikor Borkait berendelték Kubatov Gáborhoz.