A Borkai-faktor: elvileg az újraválasztott polgármester is ott lesz a győri közgyűlés alakuló ülésén

POLITIKA
2019 november 04., 16:21
comments 128
Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke (k) a Fővárosi Közgyűlés ülésén a Városháza dísztermében 2017. február 22-én.
photo_camera Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke (k) a Fővárosi Közgyűlés ülésén a Városháza dísztermében 2017. február 22-én. Fotó: Szigetváry Zsolt/MTI

Csütörtökön tartja a győri közgyűlés a nyilvános alakuló ülését, és a meghívó szerint a Fideszből kitett Borkai Zsolt polgármester és a képviselők ünnepélyes eskütétele a 2. napirendi pont lesz – írja a HVG.

Pollreisz Balázs, az MSZP városi elnöke a meghívót azzal tette közzé, hogy: „Találkozzunk a Városházán!”

link Forrás

A szex- és korrupciós botrányba keveredett Borkai kerüli a nyilvánosságot, a sajtó kérdéseire nem válaszolt, csak csütörtökön vette át a megbízólevelét a helyi választási bizottság vezetőjétől. Azt mondta„Szeretnék köszönetet mondani minden győrinek. Az elmúlt egy hónap sem a győriek, sem jómagam számára nem volt egy egyszerű időszak.”

Borkai a 2019-es önkormányzati választás főszereplője lett, miután „Az ördög ügyvédje” blog több körben közölt képeket és szexvideókat egy hajóról, amin Borkai fiatal lányokkal szerepelt. A blog korrupcióval is vádolta Borkait, többek közt írt „a győri polipról”, aminek a tagjai egész Győrt „behálózták” és „szétlopták”, valamint a „legdrágább dugattyús egymotoros” kisgépről is szó esett. Az egyik ilyen magángép aznap repült Győrből Budapestre, amikor Borkait berendelték Kubatov Gáborhoz.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.