Kerpel-Fronius Gábor lesz az „okosvárosért és részvételiségért felelős” főpolgármester-helyettes

POLITIKA
2019 november 04., 13:20
comments 263
photo_camera Fotó: Momentum

Az előválasztáson Karácsony Gergellyel szemben alulmaradt momentumos politikus lesz az új budapesti főpolgármester egyik helyettese.

Fekete-Győr András pártelnök a sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy „Budapest legnagyobb ellenzéki pártjának” az a feladata, hogy tudásbarát és környezetbarát várost építsen Karácsony Gergellyel „nagyon szoros szövetségben”. 

Megállapodásuk része, hogy létrehoznak egy antikorrupciós forródrótot, ahol mindenki anonim módon tehet bejelentést, illetve Fekete-Győr elmondása szerint 

Karácsony vállalta: vizsgálóbizottságot hoz létre a múltbeli korrupciógyanús ügyek kivizsgálására. 

A Momentum elnöke a lehetséges vizsgálni valók között kiemelte a „parkolási maffiát”, például Ferencvárosban és Zuglóban, illetve említett olyan jórészt NER előtti történeteket, mint a Margit híd felújítása és a négyes metró építése.

link Forrás

A Momentum és Karácsony „politikai és szakpolitikai” megállapodása értelmében Kerpel-Fronius Gábor lesz az 

okosvárosért és részvételiségért felelős főpolgármester-helyettes.

Portfóliójának kulcsszava a jövő lesz, kezdte magyarázni Kerpel-Fronius a feladatait. Arról beszélt, hogy Budapestet fel kell készíteni a 21. század kihívásaira. A fővárosban rengeteg adat keletkezik, amit fel kell használni az élet jobbá tételére. Jobban kell figyelni az innovációra és a partnerségre az egyetemekkel, hogy „legjobbjainkat” itthon tudjuk tartani vagy haza tudjuk csábítani. 

Kerpel-Fronius szerteágazó feladatkörei közé tartozik majd a klímaváltozás hatásainak mérséklése, az önkormányzat és cégeinek átláthatósága, de olyan részletekre is kitért, mint a közérthető döntéselőkészítés és ügyintézés biztosítása, a térkövezés visszaszorítása, ivókutak, zöldítés, illetve a város és a Duna közti kapcsolat rendezése.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.