Putyin ❤️ Orbán

külföld
2019 november 04., 07:21
comments 185

"Orbán nem hétköznapi vezető" - nyilatkozta az orosz állami tévének Dmitrjij Peszkov, Vlagyimir Putyin szóvivője. Peszkov méltatása szerint "figyelemre méltó", ahogy Orbán az orosz-magyar energiaügyi kapcsolatokat kezeli. "Magyarországon nem beszélnek függőségről, vagy arról, hogy Oroszország politikai fegyverként használná az energiahordozókat" - mondta erről.

Oroszország amúgy a valóságban igenis külpolitikai nyomásgyakorlásra használja azt, hogy Európa egy része teljes függőségben van az orosz gáztól és olajtól, bár tény, hogy Orbán alatt Magyarország eddig megúszta, hogy hosszú távú megállapodást kelljen kötnie a gázszállításról.

Vlagyimir Putyin a legutóbb a múlt héten járt Magyarországon, ahova szinte minden évben ellátogat, ahogy Orbán Viktor is gyakran látogat Oroszországba. (Via HVG)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.