A törökök azt állítják, elfogták az ISIS-vezér testvérét

külföld
2019 november 05., 05:39
comments 35

Egy török vezető tisztségviselő közlése szerint hétfőn Szíria észak-nyugati részén elfogták az Iszlám Állam néhai vezetője, Abu Bakr al-Bagdadi testvérét, a 65 éves Rasmiya Awadot (a képen középen). Azt remélik, belsős információkat szerezhetnek tőle az ISIS belső működéséről, de rajta kívül kihallgatják a férjét és a menyét is.

Awadot Aleppótól nem messze, Azaz városában fogták el: ez a terület török igazgatás alatt áll, mióta a török haderő 2016-tól katonai beavatkozást kezdett Szíriában. Erdogan elnök kommunikációs vezetője szerint a letartóztatás is mutatja, milyen sikeresek a török terrorizmusellenes intézkedések.

Az amerikai különleges alakulatok októberben szorították sarokba egy földalatti járatban az Iszlám Állam vezetőjét. Al-Bagdadi az északnyugat-szíriai Idlíb térségében lévő Barisa településen rejtőzött egy épületben, ahol végül felrobbantotta a testén lévő robbanómellényt. (Al-Bagdadi halála azonban még nem jelenti az Iszlám Állam végét, amiről itt írtunk bővebben). (The Guardian, MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.