Karácsony visszarakatta az uniós zászlót, amit Tarlós még 2011-ben tüntetett el a fővárosi közgyűlésből

Több 444 videó?
Szeretném

Újra van EU-s zászló a Fővárosi Közgyűlés ülésén. 

Fotó: Balogh Zoltán/MTI/MTVA

2011-ben, éppen akkor, amikor Magyarország lett az EU soros elnöke, Tarlós István főpolgármesterként úgy döntött, hogy a Fővárosi Közgyűlés üléseiről eltávolíttatja az uniós zászlót. Az ATV akkori tudósítása szerint Tarlós azt mondta, hogy „egy nemzetnek elég egy lobogó”. Aztán hozzátette, hogy hogy a Városháza kapujában áll egy uniós zászló, akkora, amekkorába egyébként az egész ellenzéki frakciót is be tudná csomagolni.  

Amikor később rákérdeztek, hogy hol van az uniós zászló, Tarlós azt válaszolta, hogy mosásban. Az ellenzéki képviselők erre reagálva áprilisban becsempésztek az ülésterembe az uniós zászlót (és a Tarlós által nem kedvelt korábbi Budapest-lobogót is), de Tarlós azzal fenyegette meg őket, hogy „az önök által ideerőszakolt zászlókat a rendészek el fogják távolítani a szünetben, merthogy a termet hogyan díszítjük, azt nem önök döntik most el”.

Az új fővárosi közgyűlésben most Karácsony mögött újra ott van az uniós zászló, a magyar és a Tarlós által tervezett új Budapest-zászlóval együtt. Az EU-s zászló is szemtanúja volt, ahogy Karácsony kezdeményezésére a közgyűlés többsége megszavazta Tarlós István extra végkielégítését