Orbán Viktor: Igazságot akarunk

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Orbán Viktor szerint igazságtalan javaslatot készített a távozó Európai Bizottság az Európai Unió következő költségvetéséről, és mi „igazságot akarunk”. A miniszterelnök Prágában beszélt erről, ahol részt vesz a 17 országot tömörítő, Kohézió barátai csúcstalálkozón, előtte pedig külön egyeztetett a visegrádi országok miniszterelnökeivel. 

Mateusz Morawiecki, Andrej Babis és Orbán ViktorFotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán/MTI/MTVA

Októberben Varga Judit igazságügy-miniszter is elfogadhatatlannak nevezte a költségvetési tervet, mert az tovább csökkenti a fejlesztési pénzeken belül a kohézióra szánt összeget is. Magyarország így sokkal kevesebb kohéziós forráshoz jutna, mint a mostani költségvetési időszakban.  

Orbánhoz hasonlóan most Andrej Babis cseh miniszterelnök is kritizálta a költségvetést. „A csökkentés elfogadhatatlan. Ugyanakkor prioritásként kell kezelni, hogy a támogatási pénzeket értelmesen költhessük el. Lehetőséget kell kapnunk arra, hogy a beruházásokról önállóan, nemzeti szinten dönthessünk."

Orbán az EU bővítéséről azt mondta, mind csalódottak, hogy nem kezdik meg a tárgyalásokat Észak-Macedóniával és Albániával, ezért fel kell gyorsítani a tárgyalásokat azokkal az országokkal, amelyekkel már megkezdték az egyeztetéseket, hogy valamelyest enyhítsék ezt a rossz döntést. (MTI) 

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.