Orbán Viktor: Igazságot akarunk

külföld
2019 november 05., 10:20
comments 333

Orbán Viktor szerint igazságtalan javaslatot készített a távozó Európai Bizottság az Európai Unió következő költségvetéséről, és mi „igazságot akarunk”. A miniszterelnök Prágában beszélt erről, ahol részt vesz a 17 országot tömörítő, Kohézió barátai csúcstalálkozón, előtte pedig külön egyeztetett a visegrádi országok miniszterelnökeivel. 

photo_camera Mateusz Morawiecki, Andrej Babis és Orbán Viktor Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán/MTI/MTVA

Októberben Varga Judit igazságügy-miniszter is elfogadhatatlannak nevezte a költségvetési tervet, mert az tovább csökkenti a fejlesztési pénzeken belül a kohézióra szánt összeget is. Magyarország így sokkal kevesebb kohéziós forráshoz jutna, mint a mostani költségvetési időszakban.  

Orbánhoz hasonlóan most Andrej Babis cseh miniszterelnök is kritizálta a költségvetést. „A csökkentés elfogadhatatlan. Ugyanakkor prioritásként kell kezelni, hogy a támogatási pénzeket értelmesen költhessük el. Lehetőséget kell kapnunk arra, hogy a beruházásokról önállóan, nemzeti szinten dönthessünk."

Orbán az EU bővítéséről azt mondta, mind csalódottak, hogy nem kezdik meg a tárgyalásokat Észak-Macedóniával és Albániával, ezért fel kell gyorsítani a tárgyalásokat azokkal az országokkal, amelyekkel már megkezdték az egyeztetéseket, hogy valamelyest enyhítsék ezt a rossz döntést. (MTI) 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt