Orbán Viktor: Igazságot akarunk

külföld
2019 november 05., 10:20
comments 329

Orbán Viktor szerint igazságtalan javaslatot készített a távozó Európai Bizottság az Európai Unió következő költségvetéséről, és mi „igazságot akarunk”. A miniszterelnök Prágában beszélt erről, ahol részt vesz a 17 országot tömörítő, Kohézió barátai csúcstalálkozón, előtte pedig külön egyeztetett a visegrádi országok miniszterelnökeivel. 

photo_camera Mateusz Morawiecki, Andrej Babis és Orbán Viktor Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán/MTI/MTVA

Októberben Varga Judit igazságügy-miniszter is elfogadhatatlannak nevezte a költségvetési tervet, mert az tovább csökkenti a fejlesztési pénzeken belül a kohézióra szánt összeget is. Magyarország így sokkal kevesebb kohéziós forráshoz jutna, mint a mostani költségvetési időszakban.  

Orbánhoz hasonlóan most Andrej Babis cseh miniszterelnök is kritizálta a költségvetést. „A csökkentés elfogadhatatlan. Ugyanakkor prioritásként kell kezelni, hogy a támogatási pénzeket értelmesen költhessük el. Lehetőséget kell kapnunk arra, hogy a beruházásokról önállóan, nemzeti szinten dönthessünk."

Orbán az EU bővítéséről azt mondta, mind csalódottak, hogy nem kezdik meg a tárgyalásokat Észak-Macedóniával és Albániával, ezért fel kell gyorsítani a tárgyalásokat azokkal az országokkal, amelyekkel már megkezdték az egyeztetéseket, hogy valamelyest enyhítsék ezt a rossz döntést. (MTI) 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.