Orbán Viktor: Igazságot akarunk

Orbán Viktor szerint igazságtalan javaslatot készített a távozó Európai Bizottság az Európai Unió következő költségvetéséről, és mi „igazságot akarunk”. A miniszterelnök Prágában beszélt erről, ahol részt vesz a 17 országot tömörítő, Kohézió barátai csúcstalálkozón, előtte pedig külön egyeztetett a visegrádi országok miniszterelnökeivel. 

Mateusz Morawiecki, Andrej Babis és Orbán ViktorFotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán/MTI/MTVA

Októberben Varga Judit igazságügy-miniszter is elfogadhatatlannak nevezte a költségvetési tervet, mert az tovább csökkenti a fejlesztési pénzeken belül a kohézióra szánt összeget is. Magyarország így sokkal kevesebb kohéziós forráshoz jutna, mint a mostani költségvetési időszakban.  

Orbánhoz hasonlóan most Andrej Babis cseh miniszterelnök is kritizálta a költségvetést. „A csökkentés elfogadhatatlan. Ugyanakkor prioritásként kell kezelni, hogy a támogatási pénzeket értelmesen költhessük el. Lehetőséget kell kapnunk arra, hogy a beruházásokról önállóan, nemzeti szinten dönthessünk."

Orbán az EU bővítéséről azt mondta, mind csalódottak, hogy nem kezdik meg a tárgyalásokat Észak-Macedóniával és Albániával, ezért fel kell gyorsítani a tárgyalásokat azokkal az országokkal, amelyekkel már megkezdték az egyeztetéseket, hogy valamelyest enyhítsék ezt a rossz döntést. (MTI) 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.