Putyin: Oroszországnak olyan fegyverei vannak, amiknek nincs párjuk külföldön

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Oroszország olyan fegyverekkel rendelkezik, amelyekhez hasonlóval a külföld nem rendelkezik, de ezekkel senkit nem fog fenyegetni - jelentette ki szerdán Vlagyimir Putyin orosz elnök magas rangú katonatisztek és ügyészek előléptetési ceremóniáján.

„Védelmi képességeink kiépítését tervezzük, hiperszonikus, lézer és más olyan fegyverrendszerek hadrendbe állításával, amelyekkel más államok nem rendelkeznek. Ez ugyanakkor még nem ok arra, hogy bárkit is fenyegessünk.”

Az orosz elnök leszögezte, hogy ezek az új fegyverrendszerek kizárólag Oroszország biztonságát szolgálják, tekintettel a növekvő fenyegetésekre. „Másrészt viszont minden tőlünk telhetőt hajlandóak vagyunk megtenni a leszerelési folyamat továbblendítése érdekében, tekintetbe véve legújabb fegyverrendszereinket is, amelyek egyedüli feladata a biztonságunk szavatolása a ránk leselkedő növekvő fenyegetések miatt” - mondta.

Az orosz elnök egyben rámutatott, hogy a védelmi képességek növelése keretében kiemelt szerepet kap a személyi állomány felkészítése, vagyis az intenzív katonai kiképzés. „Szeretném megjegyezni, hogy a hadgyakorlatok száma az idén negyedével növekedett. A továbbiakban is fontos szerepet játszik a tisztek és közkatonák szakmai felkészültségének javítása, a fegyelem és a morál megerősítése soraikban, mert ebben áll a fegyveres erők harckészültségének záloga.”

Az orosz elnök tavaly jelentette be, hogy egyedülálló, új fegyvereket fejlesztenek ki, köztük az Avantgard kódnevű hiperszonikus hadászati interkontinentális rakétarendszert, amely hagyományos és nukleáris robbanófejek hordozására egyaránt alkalmas. Az új eszközök között említette még egy nagysebességű, nukleáris robbanótöltet hordozására alkalmas vízalatti drónról, illetve a Kinzsal (Tőr) névre elkeresztelt, légi indítású rakétáról is. (MTI)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 4,3 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.