A 444 szerkesztősége előtt került a legközelebb a tüntetőkhöz Erdogan

Recep Tayyip Erdogant csütörtöki budapesti látogatása során a magyar hatóságok igyekeztek a lehető legjobban elzárni az ellene tüntetőktől, egy helyen, a Margit körút és a Török utca sarkánál mégis éles helyzet alakult ki, itt ugyanis minden irányból lezárták a forgalmat, majd kb. egy óráig nem engedtek senkit át a kereszteződés egyik oldaláról sem. Ezzel már önmagában feldühítették volna még azokat is, akik amúgy nem Erdogan miatt jöttek ki az utcára, hanem a mindennapi dolgaikat intézik, de később a Széll Kálmán tér felől megérkeztek azok is, akik a délutáni, Erdogan ellen szervezett tüntetésről tartottak volna haza. Mindenkinek arra kellett várnia, hogy Erdogan és Orbán konvoja felérjen a Gül baba türbéjéhez, ami a legészakibb muszlim zarándokhely Európában.

Nagy szerencse, hogy a 444 szerkesztősége is éppen ebben a háztömbben működik, így fel is tudtuk venni a konvoj érkezését.

A tömeg Takarodj Erdogan kiabálásokkal és füttyel fogadta a török elnököt, aki egyébként hiába ért már fel a türbéhez, a lezárást nem oldották fel, és bennünket sem engedtek ki a házból, amíg a konvoj le nem jött a Rózsadombról.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.