Az Add ide a didit éneklő tüntetők próbáltak betörni a győri városháza üléstermébe, az ajtón dörömböltek

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Győrben csütörtök délután tartják az önkormányzat alakulóülését. A Borkai Zsolttól kérdezni vágyó újságírókat hamar lepattintotta az önkormányzat, a politikusok kérdezését ugyanis megtiltották, a sajtó munkatársait pedig a karzatra terelték. Közben viszont nagy a hangulat Városháza előtti téren is, ahol Borkai elleni tüntetők gyűltek össze, akik ellenzéki képviselőkkel (köztük országgyűlési képviselőkkel) együtt megpróbáltak bejutni a Városháza dísztermébe.

A tüntetők egyébként azt szerették volna elérni, hogy ne csak Borkai mondjon le, hanem oszlassák fel a győri közgyűlést is, és a képviselőket is válasszák újra. Az ellenzékiek szerint ugyanis Borkai csak azért veszi át a mandátumát egy napra, hogy a testületet ne kelljen feloszlatni, így a Fidesz megtarthassa a többségét a testületben.

A lépcsőnél dulakodás indult, a tüntetők Fekete Pákó Add ide a didit című megaslágerét énekelve nyomakodtak a biztonságiakkal, ugyanis ez a dal szólt Borkai szexvideója alatt is, tanúskodva a győri fideszes olimpikon-polgármester és barátai stílusérzékéről, eleganciájáról.

Fotó: Czinkóczi Sándor

Néhányan át is törték a sorfalat, miután a biztonságiak az országgyűlési képviselőket sem akarták beengedni. A Díszteremig jutó néhány tüntető sípolva dörömbölni kezdett az ajtón, közben elindult az alakuló ülés. Ezt élő közvetítésünkön érdemes követni:

Az ülésterem ajtajánál biztonsági őrök állták el a tüntetők útját, ők országgyűlési képviselőket sem engedték a terembe, mondván, belülről van zárva az ajtó. A helyszínt biztosító rendőrök azt mondták, nem tudják, kik ezek az emberek. Ungár Péter LMP-s parlamenti képviselő azt mondta, magáncég nem intézkedhet közintézményben, a jobbikos Varga-Damm Andrea pedig azt mondta, botrányos, hogy egy országgyűlési képviselő, akinek a neve fel is van írva az ülésteremben egy székre (hiszen ő bejelentkezett az alakuló ülésre, és külön meghívót is kapott), nem mehet be a terembe, mert fideszes verőlegények megakadályozzák ebben.

Az ülés végén Borkainak rendőri sorfal mögött sikerült csak elhagynia az üléstermet, innen az irodájába ment. A fideszes képviselőket hangos füttyszóval, és Mocskos Fidesz skandálással fogadták a tüntetők a folyosón.

Glázer Tímea Borkai ellenzéki ellenfele azt mondta az ülés után, hogy

„Ami ma a teremben történt, az gyalázat.”

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 9,7 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.