Az Add ide a didit éneklő tüntetők próbáltak betörni a győri városháza üléstermébe, az ajtón dörömböltek

politika
2019 november 07., 13:06
comments 300

Győrben csütörtök délután tartják az önkormányzat alakulóülését. A Borkai Zsolttól kérdezni vágyó újságírókat hamar lepattintotta az önkormányzat, a politikusok kérdezését ugyanis megtiltották, a sajtó munkatársait pedig a karzatra terelték. Közben viszont nagy a hangulat Városháza előtti téren is, ahol Borkai elleni tüntetők gyűltek össze, akik ellenzéki képviselőkkel (köztük országgyűlési képviselőkkel) együtt megpróbáltak bejutni a Városháza dísztermébe.

A tüntetők egyébként azt szerették volna elérni, hogy ne csak Borkai mondjon le, hanem oszlassák fel a győri közgyűlést is, és a képviselőket is válasszák újra. Az ellenzékiek szerint ugyanis Borkai csak azért veszi át a mandátumát egy napra, hogy a testületet ne kelljen feloszlatni, így a Fidesz megtarthassa a többségét a testületben.

A lépcsőnél dulakodás indult, a tüntetők Fekete Pákó Add ide a didit című megaslágerét énekelve nyomakodtak a biztonságiakkal, ugyanis ez a dal szólt Borkai szexvideója alatt is, tanúskodva a győri fideszes olimpikon-polgármester és barátai stílusérzékéről, eleganciájáról.

photo_camera Fotó: Czinkóczi Sándor

Néhányan át is törték a sorfalat, miután a biztonságiak az országgyűlési képviselőket sem akarták beengedni. A Díszteremig jutó néhány tüntető sípolva dörömbölni kezdett az ajtón, közben elindult az alakuló ülés. Ezt élő közvetítésünkön érdemes követni:

link Forrás

Az ülésterem ajtajánál biztonsági őrök állták el a tüntetők útját, ők országgyűlési képviselőket sem engedték a terembe, mondván, belülről van zárva az ajtó. A helyszínt biztosító rendőrök azt mondták, nem tudják, kik ezek az emberek. Ungár Péter LMP-s parlamenti képviselő azt mondta, magáncég nem intézkedhet közintézményben, a jobbikos Varga-Damm Andrea pedig azt mondta, botrányos, hogy egy országgyűlési képviselő, akinek a neve fel is van írva az ülésteremben egy székre (hiszen ő bejelentkezett az alakuló ülésre, és külön meghívót is kapott), nem mehet be a terembe, mert fideszes verőlegények megakadályozzák ebben.

Az ülés végén Borkainak rendőri sorfal mögött sikerült csak elhagynia az üléstermet, innen az irodájába ment. A fideszes képviselőket hangos füttyszóval, és Mocskos Fidesz skandálással fogadták a tüntetők a folyosón.

Glázer Tímea Borkai ellenzéki ellenfele azt mondta az ülés után, hogy

„Ami ma a teremben történt, az gyalázat.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.