Karácsony szerint elfogadhatatlan, ami ma este történt Budapesten

POLITIKA
2019 november 07., 18:42
comments 401

Miután csütörtök este Karácsony Gergely szolidaritást vállalt a kurdokkal, megszólalt a teljesen megbénult budai közlekedés ügyében is. Erdogan török elnök látogatása miatt ugyanis tömegek ragadtak az utcán, anélkül, hogy bármilyen tömegközlekedési eszközre felszállhattak volna, vagy akár gyalog továbbmehettek volna a dolgukra.

A főpolgármester szerint „a rendőrség és a főváros között eddig korrekt volt a szakmai együttműködés a diplomáciai események biztonságának megteremtésében. A ma este törtentek azonban elfogadhatatlanok: lehetetlen helyzet, hogy metrók tartósan ne közlekedjenek egy államfői látogatás miatt. Arra kértem fel a BKK és a BKV vezetőit, hogy haladéktalanul tegyék meg a tömegközlekedés helyreállításához szükséges intezkedéseket, és a jövőben csak főpolgármesteri engedéllyel folytassanak egyeztetést a rendőrséggel a hasonló esetekben”.

Az eseményekről itt és itt írtunk, ezen a videón pedig Buda felszabadulása látható.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.