Úgy tűnik, hogy mégsem kell cserélni feladatot a magyar és a román biztosok között

eu
2019 november 07., 15:06
comments 47

Hivatalossá vált, hogy Várhelyi Olivér, a magyar kormány jelöltje az Európai Bizottságba, a bővítési területet kapja, ha végigmegy az EP-s meghallgatásokon.

Mint arról korábban beszámoltunk, nagyon sokan vélekedtek úgy Brüsszelben, hogy Várhelyinek és a szerdáig meg nem nevezett román jelöltnek területet kell cserélniük. Ebben az esetben Várhelyi a közlekedési ügyeket kapta volna. 

Csakhogy az új román kormány engedett Ursula Von Der Leyennek, és két jelöltet, egy férfit és egy nőt is jelölt a biztosi posztra, így az eredetileg biztos befutónak tartott Siegfried Muresan mellett egy másik néppárti EP-képviselőt, a közlekedési témában szakértőnek számító Adina Valeant is jelölte. 

Ursula Von Der Leyen utóbbit választotta, és ezzel eldőlt, hogy nem lesz csere a két ország biztosának portfóliója között.

A két jelölt parlamenti meghallgatásai a jövő héten kezdődhetnek. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.