Úgy tűnik, hogy mégsem kell cserélni feladatot a magyar és a román biztosok között

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Hivatalossá vált, hogy Várhelyi Olivér, a magyar kormány jelöltje az Európai Bizottságba, a bővítési területet kapja, ha végigmegy az EP-s meghallgatásokon.

Mint arról korábban beszámoltunk, nagyon sokan vélekedtek úgy Brüsszelben, hogy Várhelyinek és a szerdáig meg nem nevezett román jelöltnek területet kell cserélniük. Ebben az esetben Várhelyi a közlekedési ügyeket kapta volna. 

Csakhogy az új román kormány engedett Ursula Von Der Leyennek, és két jelöltet, egy férfit és egy nőt is jelölt a biztosi posztra, így az eredetileg biztos befutónak tartott Siegfried Muresan mellett egy másik néppárti EP-képviselőt, a közlekedési témában szakértőnek számító Adina Valeant is jelölte. 

Ursula Von Der Leyen utóbbit választotta, és ezzel eldőlt, hogy nem lesz csere a két ország biztosának portfóliója között.

A két jelölt parlamenti meghallgatásai a jövő héten kezdődhetnek. 

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.