Megszámolták: 500-szor írták le a Fidesz-médiában Karácsonyról, hogy alkalmatlan

media
2019 november 11., 11:00
comments 181

Az önkormányzati kampányban a Fidesz-média eddigi működéséhez képest is repetitívbe kapcsolt. Karácsony Gergelyről mintha csak egyetlen szót ismételgettek volna: azt, hogy alkalmatlan.

link Forrás

A Mérték Médiaelemző Műhely és a Euronews pontos felmérést készített erről, és szám szerint az jött ki: 

közel ötszázszor írták le Karácsonyról ezt a jelzőt harminc nap alatt.

Öt médiumot vizsgáltak, a 888-at, az Origót, a Hirado.hu-t, a Magyar Nemzetet és a BAMA-át, ezek összesen 496-szor írták le az alkalmatlant - ennél viszont jóval több forum van, a valós szám így ennél jóval magasabb lehet. Azt is megvizsgáták, hány cikkben írtak az önkormányzati választásokról ezek a lapok, így nézve pedig az Origo rekordot döntött: 151 cikket írtak, és 166-szor használták A SZÓT, vagyis 

többször írták le azt, hogy alkalmatlan, mint ahány cikkük volt az egész témáról. 

Karácsony a választás estéjén a KFT Alkalmatlan vagyok című számát posztolta Facebookra.

Orbán Viktor többek között azt mondta Karácsonyról a kampányban: „Csetlik, botlik. Lassan megsajnálom”. A választás óta aztán meghívta a kormányülésre.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.