A túl sok turista miatt belépődíjat fognak szedni Szardínia legszebb tengerpartján

külföld
2019 november 12., 12:53

A jövő évtől kezdve belépődíjat fognak szedni Szardínia legszebb strandján, mivel a túl sok turista érkezése már a helyi ökoszisztémát is fenyegeti, írja a Guardian. Az egyik érintett strand a La Pelosa, ami fehér homokos partszakaszával minden útikönyv kötelező résztvevője, és évről évre egyre több turista keresi fel.

photo_camera Fotó: Roberto Moiola/robertharding

Ezért a helyi Stintino polgármestere, Antonio Diana bejelentette, hogy jövőre belépőt fognak szedni, és a napi vendégek számát 1500 főben maximalizálják. A polgármester szerint kezdetben kísérleti jelleggel vezetik be a jegyrendszert, és a befolyó pénzt a partszakasz felügyeletére és fenntartására fordítják majd.

A turizmus egyre durvább növekedése Európa számos országában okoz már gondokat, erről korábban hosszabban is írtunk már, ahogy arról is, hogy hogyan lehet felelősebb turistává válni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.