A túl sok turista miatt belépődíjat fognak szedni Szardínia legszebb tengerpartján

A jövő évtől kezdve belépődíjat fognak szedni Szardínia legszebb strandján, mivel a túl sok turista érkezése már a helyi ökoszisztémát is fenyegeti, írja a Guardian. Az egyik érintett strand a La Pelosa, ami fehér homokos partszakaszával minden útikönyv kötelező résztvevője, és évről évre egyre több turista keresi fel. 

Fotó: Roberto Moiola/robertharding

Ezért a helyi Stintino polgármestere, Antonio Diana bejelentette, hogy jövőre belépőt fognak szedni, és a napi vendégek számát 1500 főben maximalizálják. A polgármester szerint kezdetben kísérleti jelleggel vezetik be a jegyrendszert, és a befolyó pénzt a partszakasz felügyeletére és fenntartására fordítják majd. 

A turizmus egyre durvább növekedése Európa számos országában okoz már gondokat, erről korábban hosszabban is írtunk már, ahogy arról is, hogy hogyan lehet felelősebb turistává válni

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.