Az MSZP felszólította a Fidesszel megállapodó 22. kerületi képviselőit, hogy adják vissza a mandátumaikat, és lépjenek ki a pártból

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

„A Magyar Szocialista Párt felszólítja Dankóné Hegedűs Jolánt és képviselőtársát, hogy azonnali hatállyal adják vissza a mandátumukat és lépjenek ki a Szocialista Pártból” - áll az MSZP csütörtökön este kiadott közleményében, amit Tóth Bertalan, az MSZP elnöke és Molnár Zsolt, az MSZP budapesti elnöke írt alá.

A párt azután adta ki a közleményt, hogy a 22. kerületben két képviselőjük egy alpolgármesteri helyért cserébe felrúgta a többi ellenzéki párttal kötött alkut, és a fideszesekkel együtt szavazott. Ezzel a Fidesz és szövetségesei 1 fős többségbe kerültek a testületben, ahol egyébként a választás után ellenzéki többség alakult ki, még ha a polgármester fideszes is maradt.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.