Kitüntették Soros Györgyöt Bécsben

„Örülünk, hogy Bécset választotta, és ezzel hozzájárult a város egyetemi szerepének erősítéséhez” - mondta Michael Ludwig, Bécs főpolgármestere a Soros György által alapított Central European Universityről, azaz Közép-Európai Egyetemről, ami a napokban nyitja meg új kampuszát Bécsben, miután a magyar kormány igyekezett jogszabályi változtatásokkal megnehezíteni az egyetem magyarországi működését.

Ludwig egy rangos kitüntetést is adományozott Sorosnak, a magyar származású amerikai milliárdos a Bécsért Tett Szolgálatok Nagy Aranykitüntetését kapta.

Soros azt mondta, az egyetem gazdagítja a város kulturális és intellektuális életét, és „poétikus igazságosság, hogy a Közép-Európai Egyetem Bécsben lelt otthonra”. Soros ezzel Karl Popperre utalt, akinek munkái alapvető hatással voltak Soros gondolkodására és teljes világképére. Popper alkotta meg az úgynevezett nyitott társadalom definícióját is, Soros pedig filantróp tevékenységeivel saját bevallása szerint is a nyitott társadalom felé igyekszik terelni a világot. Popper pedig Bécsben született és itt is tanult, amíg 1937-ben a náci uralom elől kénytelen nem volt elmenekülni.

„Büszke vagyok, hogy elismerték mindazt a kemény munkát, amit édesapám végzett” – nyilatkozta Alexander Soros, Soros György fia, a Nyílt Társadalom Alapítvány alelnöke a kitüntetésről.

Az osztrák közmédia híradásaiban beszámolt arról is, hogy a CEU Budapesten kezdte meg működését, de Orbán Viktor miniszterelnöknek ezzel gondjai akadtak. (EuroNews)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.