Tiborcz István vett egy ötcsillagos szállodát Mészáros Lőrinctől

család
2019 november 21., 15:45

A BDPST Group megvásárolta a tarcali Andrássy Rezidencia Wine & Spa szállodát tulajdonló és üzemeltető Témadesign Kft.-t, írja a Portfolio. Vagyis Tiborcz István ingatlanos cége megvette azt az ötcsillagos szállodát Tarcalon, amit Mészáros Lőrinc még 2017-ben falt be

Tiborcz István és Mészáros Lőrinc 2018. május 15-én a MOM Parkban lévő Leroy Bistro előtt beszélget a találkozójuk után.
photo_camera Tiborcz István és Mészáros Lőrinc 2018. május 15-én a MOM Parkban lévő Leroy Bistro előtt beszélget a találkozójuk után. Fotó: olvasónk/444

A felcsúti ezermester cége aztán 325 millió forintos állami támogatást kapott a hotel bővítésére a Magyar Turisztikai Ügynökségtől. A tervek szerint 2020-ra 13 szobával bővítik a szálloda befogadóképességét, valamint egy külső medencét is építenek. 

photo_camera Tiborcz Istváné lett ez az ötcsillagos szálloda is Fotó: andrassyrezidencia.accenthotels.com

 De Tiborcz cége úgy tervezi, hogy a támogatást nyert fejlesztésnél szélesebb körű beruházást hajt majd végre. A gazdasági lap szerint a BDPST Group egyik fő célja, hogy a szállodához tartozó, eddig kihasználatlan borászati épület több mint 100 fő befogadására alkalmas, modern rendezvényhelyszínné való átalakításával jövedelmezőbbé tegyék a létesítményt.

Együtt sikerülget

Mészáros Lőrincben és Tibocz Istvánban többek között az is közös, hogy mindkettejüknek van tulajdona az Appeninn Nyrt.-ben, ami tavaly 3,2 milliárdos nyereséget hozott össze. Az Appeninn 39 ingatlannal rendelkezik, összértéküket több mint 50 milliárd forintra becsülték.